Annonse
John Deed er en dommer i det britiske rettsystemet, men han er ikke som de andre. Deed tar ofte kontroversielle avslutninger, og bedriver med aktiviteter på sidelinjen som ikke er sømmelig for en mann i hans stilling. Dette bryr ikke Deed seg så veldig mye om, og innleder forhold til flere av kvinnene som entrer hans liv.


I sesong to (i følge imdb.com er dette tredje sesong, men på boksen jeg fikk står det sesong to) får vi servert fire episoder på omtrent en halvannen time hver. Selv om det går en liten rød tråd gjennom alle episodene (f.eks. hans hunger etter kvinner, og ministrenes forsøk på å få ham avsatt) er episodene uavhengige av hverandre, noe som gjør at man faktisk kan se de hver for seg. Selv hadde jeg aldri hørt om denne serien, og sesong to var det første møte jeg hadde med John Deed.

Boksen kom til meg med fire dvd'er, og jeg tenkte at det her ville være tre-fire episoder per boks, slik det er i vanlige tv-serier. Men i stedet viser det seg å være en episode per dvd, hvor hver episode er på lengde med en gjennomsnittlig spillefilm. Historiene i de fire episodene er også ganske sterke og gjør det interessant å følge med. Vi treffer sjåføren til en arabisk sheik som er tiltalt for drapet på en prostituert, en forvirret mann som påtar seg et drap han muligens ikke har begått, tre søsken som er tiltalt for å ha drept sin far, to narkomane som er tiltalt for å ha drept en liten gutt for penger og en femten år gammel gutt med hjertefeil som ikke vil ta imot et nytt hjerte tross foreldrenes tvang til dette.


I rollen som John Deed finner vi Martin Shaw, og det er ikke vanskelig å se at Shaw trives veldig godt i rollen, han klarer på en flott måte å få frem Deeds kvinnelist, sårbarhet og til tider arroganse. Regissør Jonny Campbell bruker ingen overdrevne virkemidler for å få oss til å sitte i stolen, men lar historien få vise seg fram. Deeds største kjærlighet, advokaten Jo Mills, blir portrettert av Jenny Seagrove og hun klarer å spille på Shaws sårbarhet og sammen gjør de et meget godt par. Det er disse to serien i hovedsak handler om og det er også disse som kommer best ut av filmen. Men vi skal ikke gleme Louisa Clein som Deeds datter Charlie som har en liten birolle i episodene, men gjør en god figur ut av seg når det virkelig trengs.

Judge John Deed er en spennende serie, den kan til tider være litt treg så for den som liker scener med mye action, mye skriking og en hel haug med "I object!", den behøver ikke å se så mye på dette. For de andre er det faktisk mulig å ta en titt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse