Annonse

Filminfo og video

Afro Samurai

Det er to hodebånd, som definerer din plass. Nummer 1 gjør deg til verdens beste sverdkjemper. Nummer 2 sender sender deg ut på en blodig ferd for å bli nummer 1. Afro er på nettopp denne veien, for å hevne sin far og for å erobre plassen som den beste sverdsvingeren. Men for å nå fjelltoppen der nummer 1 holder til må han krysse all verdens utenkelige og tenkelige motstandere som vil ha kloa i hans nummer 2 bånd. For kun nummer 2 kan utfordre nummer 1. Og Afro er ingen slappfisk med sverdet.


Afro Samurai er en miniserie i fem deler der bl a Samuel L. Jackson og Ron Perlman låner ut stemmene sine. Den tegnede ultrakul filmen er en vill blanding av et futuristisk Japan fremdeles kledd i sine gamle kimonoer, med mobiltelefoner og overdimensjonerte, tekniske vidundere av noen droider. Det er en herlig sammensmelting av Kill Billsk galskap og humor. De fem episodene skaper litt tyngde i Afros historie på vei mot toppen og viser en målbevisst liten gutt som mister trådene rundt seg i blodregnet, trådene som holder ham igjen i det menneskelige sinnet og gjør ham til en dødelig kriger. Jacksons stemme fører sin vokal i samme sinn som The Boondocks, med nødvendig plassert sjargong og med hans velkjente slingrende stemme. Han sier sjelden nei til roller og hans ja takk til å låne ut seg selv til denne filmen er neppe noe han vil angre på.


The RZA har igjen satt sammen et glimrende soundtrack og viser at han like mye en fantastisk produsent som artist i Wu-Tang Clan. Kung Fu er en interesse han har dyrket lenge og det er da ikke rart at han ønsker å sette musikk til den typen filmer som ukentlig er å finne i hans egen DVD spiller.

Hvis du har misset denne til nå er den å anbefale på det varmeste, da dette er en tegnefilm meislet for voksne gutter som aldri går lei på animert moro med en målgruppe utenfor disneysfæren.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse