Annonse

Filminfo og video

Den siste revejakta


>> SE TRAILER HER!

– Noia er når man tror at noen følger etter deg, men når du veit det, da er det noe annet, ikke sant?, sier Carl i Den siste revejakta. Hippienes tiår går mot slutten og 80tallet nærmer seg med stormskritt. Carl (Kristoffer Joner) og Robert (Nicolai Cleve Broch) er to sløye typer som lever i harmoni med verden rundt seg og lar livet passere i en evig hasjrus. De tjener sine slunkne grunker på småsalg av tjall, og mener selv at de sørger for livsnødvendig påfyll til en lidende befolkning.


Etter tidenes verste tørke i Oslos gater står de to nå foran det siste store kuppet: 45 kg høykvalitets nepalsk hasj skal spres og gjøre Carl og Robert steinrike. Endelig skal drømmen om hippiekollektiv på landet realiseres! Men så dukker Glenn (Kåre Conradi) opp, en finansiell bakmann med ambisiøse jappeplaner. Carl og Robert vekkes fra sin sløve harmoni og må kjempe tilbake. Utstyrt med afghanerpels, ghettoblaster og en sliten Peugeot, står de foran en heseblesende, dramatisk og hysterisk morsom tripp gjennom Oslos underverden og like til Finnskogen.

Den siste revejakta er basert på Ingvar Ambjørnsens kultbok om overgangen fra 70tallets uskyldige idyll til jappetidas individualisme. Filmen regisseres av Ulrik Imtiaz Rolfsen som tidligere har stått bak filmer som Izzat og Varg Veum – Bitre blomster. Den siste revejakta er åpningsfilm under årets filmfestival i Haugesund, og har kinopremiere 29. august. Filmen er besatt med et stjernelag av norske skuespillere. Hovedrollene spilles av Kristoffer Joner og Nicolai Cleve Broch, mens Kåre Conradi, Bjørn Sundquist, Gard Eidsvold, Linn Skåber, Cecilie Mosli og Robert Skjærstad er andre sentrale karakterer.

FORAN KAMERA

Kristoffer Joner – Carl
Kristoffer er en av norsk films mest anerkjente og markante filmskuespillere. Han ble først lagt merke til i TV-serien Offshore og debuterte på filmlerretet i Detektor (2000). Deretter fulgte roller i Mongoland, Himmelfall, Villmark, Alt for Egil og Vinterkyss. Joner vant Amanda for hovedrollen i Pål Sletaunes thriller Naboer (2005) og gjorde seg bemerket i rollen som Gymnaslærer Pedersen i filmen med samme navn. Han har også vært å se i flere tv-serier, blant annet Kodenavn Hunter, hvor han spilte en av hovedrollene.

Nicolai Cleve Broch – Robert
Nicolai er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og ansatt på Nationaltheatret. Han har erfaring fra både film, tv og teater. Nicolai ble for alvor kjent gjennom tv-serien Lekestue på NRK i 2001. Han har senere spilt hovedrollen i publikumssuksessene Buddy og URO og en sentral rolle i Aksel Hennies UNO. I 2008 er han også å se på kino i LØNSJ og Max Manus.

Marte Germaine Christensen – Siv
Marte ble uteksaminert fra Statens teaterhøgskole i fjor og har bakgrunn i dans fra blant annet Bårdar. Marte har det siste året gjort seg bemerket som Ibsens Nora på Hålogoland teater og spilt i Arsenikk og gamle kniplinger på Oslo Nye.

Kåre Conradi – Glenn
Kåre kom til Nationaltheatret rett fra Statens Teaterhøgskole i 1995 og debuterte på Hovedscenen i Nathan den vise. Ved Nationaltheatret har Conradi senere hatt en rekke roller, blant annet i publikumssuksessen Stones in his Pockets. Conradi var en del av det kunstneriske ledelsen for Torshovteatret i 2001-2003. Han var i fjor aktuell med forestillingen It’s Showtime på Chat Noir og har blant annet spilt i filmene 37 ½, og tv-seriene Gutta Boys og Størst av alt.

Bjørn R. Sundquist – StalinKnudsen
Bjørn har spilt i et 50-talls norske filmer og har norgesrekord i antall Amanda-priser. Blant de nyere filmene kan nevnes Kautokeino-opprøret, Min misunnelige frisør, Himmelfall, Jeg er Dina, Evas øye, Salige er de som tørster og Blind Gudinne. Sundquist spilte også nylig i suksesserien Berlinerpoplene på NRK.

Gard Eidsvold – Arild
Gard har spilt i en lang rekke filmer, blant dem O’Horten, 5 løgner, Radiopiratene, Kvinnen i mitt liv, Salmer fra kjøkkenet, Jeg er Dina, Min misunnelige frisør og Kjærlighetens kjøtere. Han er for tiden ansatt ved Nationaltheatret hvor han arbeider som både skuespiller og instruktør. De siste årene har han vært aktuell i Vildanden og Henrik og Emilie, samt hatt regi på Eksoristene.

Robert Skjærstad – Svarten
Robert er en erfaren skuespiller fra både scene og film. Han ble for alvor kjent gjennom hovedrollene i Pål Sletaunes filmer Budbringeren og Amatørene. Han har også spilt i en rekke andre filmer, blant annet Varg Veum – Bitre blomster, Gymnaslærer Pedersen, Hawaii – Oslo, Glasskår og Ulvesommer.

Linn Skåber – Else
Linn er kjent som både komiker, skuespiller og tekstforfatter. Hun har jobbet på Oslo Nye, vært med i Lompelandslaget og en rekke filmer og serier på tv. De siste årene har hun gjort seg særlig bemerket med serien Hjerte til hjerte, som hun vant Gullruten for, og som fast paneldeltaker i Nytt på Nytt.

Øyvind Gran – Frank
Øyvind gikk ut av Statens Teaterhøgskole våren 1997. Han har arbeidet ved Nationaltheatret, Det Norske teatret og Den Nationale Scene. Øyvind har også vært å se i filmene Det største i verden og Varg Veum – Bitre blomster.

Jan Gunnar Røise – Espen
Jan Gunnar har bakgrunn av Teaterhøgskolen og er ansatt på Nationaltheatret, hvor han har vært siden 2001. Han er i år også aktuell i Faust på Torshovteatret. Jan Gunnar har spilt i flere filmer, blant annet LØNSJ, Hawaii – Oslo, 37 ½, Svein og Rotta og Gymnaslærer Pedersen.

Øvrige medvirkende
Rune Melby – Zak
Harald Kolås – Mogens
Cecilie Mosli – Torill
Paul-Ottar Haga – Trønder-OleBAK KAMERA

Regi
Ulrik Imtiaz Rolfsen har jobbet med reklamefilm og musikkvideo siden 1995 og langfilmdebuterte med Izzat i 2005. Filmen skildrer et norskpakistansk gjengmiljø på 1980- og 90tallet og ble umiddelbart en publikumssuksess. I fjor hadde Ulrik regi på den første av filmene om bergensdetektiven Varg Veum, Varg Veum – Bitre blomster. Ulrik kommer fra Oslo og har pakistansk far og norsk mor.

Manus
Den siste Revejakta bygger på Ingar Ambjørnsens roman ved samme navn fra 1983. Boka etablerte Ambjørnsen som forfatter i outsidergrupper, og har siden blitt en skikkelig klassiker. Gjennom romanen tok Ambjørnsen et oppgjør med både 80-tallets kalde kynisme og heroinen som invaderte Oslos underverden. Filmens manus er skrevet av Mette Marit Bølstad og Thomas Seeberg Torjussen sistnevnte blant annet kjent for manuset til Sønner.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse