Annonse

Filminfo og video

Prins Valiant

Kong Artur hersker i et England som er preget av fred. Fra sin trone i Camelot er det en fruktbar tid men enhver balanse trues av de som ønsker å rokke ved den. Hans bortviste søster Morgan le Fey sender en bande vikingkrigere for å stjele sverdet Excalibur. De legger igjen et falskt spor etter seg og Artur lar seg villede til å tro at det er skottene som er skyldig i tyveriet. Men mens de frekke tyvene er i slottet for å ta sverdet, utkjempes den årlige ridderturneringen med en uventet utfordrer. Når Sir Gawain er i for dårlig forfatting til å kjempe videre, kler hans væpner Valiant på seg rustningen til sin herre for å bevare hans ære. Dette rollebyttet skal vise seg å være skjebnesvangert for den unge Valiant.

Dette er en film for de unge så lenge minuttene ruller av sted. Den er perfekt anlagt for en målgruppe mellom åtte og tolv år, der foreldrene er med og velger filmen som skal sees på en lørdags kveld. Selv om barna sikkert ville valgt en råere film, så er dette en typisk rett på dvd film som er som bestilt av et amerikansk mellomreligiøst beskyttelses panel. Dette er uskyld av en film på alle måter. Lite vold men forsiktig action, lite snusk men uskyldig kjærlighet. Null blod og lite død. Det er jo selvsagt umulig å lage en slik film uten at noen i det hele tatt tar kvelden, vi snakker jo om en tid i tidshistorien der et menneskeliv var null verdt, så noen må jo bøte med livet. De har klart å snøre dette sammen til en veldig forsiktig affære som tar vare på hensynet til yngre barn.

Selv om dette langt i fra er noen strålende film, så gjør den som sagt jobben sin. Det at man like gjerne kunne ventet å se den på Hallmark en torsdag kveld har ingen ting å si sånn sett. Men den har jo noen velkjente navn på rollelista, som Ron Perlman fra Hellboy, Katherine Heigl fra Knocked Up og lille Warwick Davis Willow samt den svenske modellen Marcus Schenkenberg. Etter at man har vært igjennom Ringenes Herre trilogien så blir mange av disse eventyrfilmene så blasse iforhold og klarer langt derifra å levere noe lignende. Filmer med lavt budsjett faller til bakken og du himler med øya istedenfor å se den for hva den er. Faktumet er at eventyrfilmer må strekke seg, ha noe nytt og kunne spille på annet enn det storslagne når de ikke har økonomiske muskler nok. Det hjelper ikke med en halvveis visjon for å lage film. Ambisjonene må ha en grunnleggende forståelse for måten å lage noe stort ut av noe lite. Ved å forstå ens mål satt opp i mot muligheter kan et godt resultat være på vei. Og Prins Valiant faller mellom sprekkene i tregulvet.

Men for å oppsummere dette så er Prins Valiant en helt grei familiefilm som ikke vil støte barn med sart filmsjel. Den vil ikke imponere den som har fått muligheten til å bryne seg på litt tøffere filmer, men igjen så er dette en film som er med som hyllefyll og variasjonsvalg på markedet. Kan anbefales for de unge men styr unna denne for de litt eldre barna.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse