Annonse

Filminfo og video

The Dark Knight

Gothams problemer er større enn noen gang. Kriminaliteten er overalt og Bruce Wayne’s (Christian Bale) nærvær som Batman har kun fått fram mer elendighet, i forskjellige former. Alt fra mafiaen som har kontroll over store deler av byen, til Batman kopier i hockey utstyr(!) som har tatt loven i egne hender mot den organiserte kriminaliteten. Dette til tross for Bruce Wayne’s ønske om å skape et forbilde og et symbol på rettferdighet.


Ettersom de kriminelle statistikkene bare blir verre, står Wayne med et dilemma; skal han la Batman trekke seg tilbake slik mange krever, eller er forholdene slik som statsadvokaten Harvey Dent (Aaron Eckhart) mener: At natten alltid er mørkest før solen står opp.

The Dark Knight er mørkere og mer dyster enn forgjengeren ”Batman Begins” som var toneangivende for hvordan Batmans verden framstår med disse to siste filmene fra regissør Christopher Nolan. Batman selv er mer i bakgrunnen av historien og som person er han preget av alle kriminelle han har bekjempet. Fysisk med kroppen full av arr etter slåsskamper og psykisk i ferd med å resignere på grunn av all motstand han møter. Når the Joker (Heath Ledger) dukker opp som en gal kaosskaper uten noe bestemt mål annet enn å ta knekken på Batman, blir det mye å takle for Bruce Wayne og hans ideologiske kamp mot kriminaliteten. Er Batman virkelig noe Gotham city trenger?


Batmans univers har virkelig blitt forandret de siste tre åra. Det har blitt voksne filmer for voksne personer og det er mye å lese mellom linjene i handlingen til The Dark Knight. Både i retning av forholdet mellom Jokeren og Batman, men også i en større verdenspolitisk sammenheng der begrepet terror har blitt et stort tema de siste årene. Når man ser filmen og vet det ikke blir mer å se til Heath Ledger etter denne flotte oppvisningen, er det et trist faktum som iallefall satte et visst preg på undertegnedes opplevelse. Hans rolle i denne filmen var viktig og han overbeviste som the Joker.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse