Annonse

Filminfo og video

Young People Fucking

ii. Foreplay
Fem par krongler seg fram mot sex. Det skal liksom være så enkelt, men kan fort bli en fred på snublefot. Du har «Vennene», «Paret», «Exene», «Første daten» og «Romkammeratene». Unge mennesker som alle vil ha sex, men som sitter inne med ulike problemstillinger og lyster. Men alle ønsker å gå mot det samme målet, du vet ikke hvilke hindringer du må over for å komme dit og du vet ikke hvordan du skal forholde deg til det som utfolder seg foran deg. Det vil komme overraskelser så det gjelder å være forberedt. Du må ha hodet med det og være fokusert, for ikke alt er som du forventer at det skal være. Og når du er ferdig, hva gjør du da?


iii. Sex
Dette er altså hvordan Martin Gero kaster seg ut i debutfilmen sin som regissør. Etter å ha hatt rollen som prudusent en stund, setter han opp en morsom film om sex, om samspill, om kjærlighet. Det er langt i fra noen dårlig debut, og oppsettet med å følge fem forskjellige par på vei gjennom aktens seks steg, er som en liten danseoppvisning. Lett, lekende, overraskende og underholdende. For sex er tross alt noe av det letteste å selge, et produkt som lar seg putte inn i alle konsepter. Utfordringen er bare å pakke det inn på en måte som gjør det vellykket i den planen du har. Martin Geros plan var å gjøre det enkelt, men velkledd. Og det var den hele veien.

iv. Interlude
Selv om dette er en veldig lett film, så er den ikke overfladisk. Den leker seg enkelt fremover, men underbygger også det faktum at sex ikke skal ha fordommer, at man ikke skal være redd for å prøve. Det er tross alt bare snakk om sex, noe enkelt vi har fått utdelt av naturen for å glede oss selv og andre med, så hvorfor gjøre det til en hel avhandlig av et problem? Vi er i en tid der det presenteres baby-bikinier i kleskataloger, der barn kles opp i voksne klær og stilles opp i utfordrende positurer, men litt hard core snusk på tv må vises etter klokken tolv på kvelden og da helst med full sladd, for hallo; det kan tross alt sitte barn oppe og se på!!? Sex har fått så mange innpakniner at man går surr i hvor de hører hjemme. Gero tar for seg av et emne og bryter litt ned på stivheten, gjør det morsomt og gir oss «unge mennesker som k****er».


v. Orgasm
Men på den andre siden så bør man heller ikke legge så mye i denne filmen. Det er en forfilm til det som blir kveldens hovedfilm. Det er en triviell sak av en visning og ikke mer enn et forplay til en flott filmkveld. Det betyr ikke at den er dårlig, men at den blir en lettvekter hvis man ønsker virkelig god underholdning. Men er man en en-film type så kan den helt klart fungere som kveldens utvalgte. Den vil nok ikke gi den store orgasme opplevelsen, men vil gi deg noen flott krusninger på leppene, samt et par lattersalver.

iv. Afterglow
«It's an assterpiece» er en linje vi blir servert og oppsumerer vel på en grei måte filmen. Det er kvikke kommentarer og snudde situasjoner. Noen ganger er sex samhandling mellom to par, andre ganger handler det bare om å tømme pungen. Men det er sånn sex er, moro og vanskelig. Young People Fucking er vel verdt å se.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse