Annonse

Filminfo og video

Renegade

Renegade

Karakter

3 
Å passe på Matt virker som en nokså umulig oppgave for Luke, spesielt siden gutten mangler disiplin og oppdragelse fra før. Heldigvis er Luke tøff og vanskelig å yppe seg mot.
På sin vei gjennom Arizona for å komme til småbruket i Green Haven Valley møter de to på mange problemer. Blant annet får de problemer med to trailersjåfører som oppfører seg som gale, men en blanding av triksene til Luke og Matt får stoppet dem. Videre på veien får de nye overraskelser samtidig som lærer hverandre og kjenne, og vokser nærmere hverandre.
Når de omsider kommer fram til småbruket støter de på nye problemer med noen som vil kjøpe opp hele dalen, og er villig til å gjøre hva som helst for å få det som dem vil. Men mon tro om ikke Luke og Matt har noen triks på lur her og? I tillegg til å få en hjelpende hånd fra en tøff motorsykkelgjeng…

I Renegade er det Terrence Hill, kjent fra filmer som ”My Name Is Nobody” og en rekke ”Trinity”-filmer, som spiller småsvindleren Luke Mantie, som så langt har levd et bekymringsfritt og lett liv. Med seg har han adoptivsønnen sin Ross Hill, som spiller sønnen til Moose, som Luke får i oppdrag å passe på til Moose slipper ut av fengsel.
I tillegg er tidliger Oscar-nominerte Robert Vaughn med som Lawson, mannen som på ulovlig vis prøver å få kloa i Green Haven Valley.
Terrence Hill skuffer ikke denne gangen heller, men vi har sett ham betydelig bedre i tidligere filmer. Sønnen, Ross Hill, skuffer heller ikke, men det er nok ikke uten grunn at han etter Renegade ikke har spilt i flere filmer. Ut over disse to blir det heller tynt, men man kan kanskje ikke forvente så mye mer når stort sett hele filmen er basert på de to karakterene.

Filmen er grei underholdning. Med Terrence Hill i en av hovedrollene sier det seg selv at det blir en del moro, men som sagt så har vi sett ham mye bedre enn dette før i f. eks ”My Name Is Nobody”. De har klart å tyne det meste ut av handlingen uten at det blir direkte kjedelig, men den har helt klart sine opp- og nedturer.
Med en Terrence Hill like bra som i sine beste dager kunne filmen kanskje blitt dratt opp ett hakk, men når selv ikke han klarer å sette sitt tydelige preg på filmen blir det for tynt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse