Annonse

Foto Helge Hansen: Fra venstre: Sindre Kvalsvåg Jacobsen, Jørgen Hausberg Nilsen og Karoline Stemre.

- Det har vært veldig kjekt å få treffe så mange talentfulle ungdommer og vi setter stor pris på at så mange har vist interesse for VEGAS. Nå har vi bestemt oss for de tre vi mener er best for rollene og vi er fryktelig glad for at de har lyst til å være med på dette. Jeg gleder meg til å jobbe mer med dem, sier regissør Gunnar Vikene

Thomas spilles av Jørgen Hausberg Nilsen fra Åsane. I VEGAS blir han plassert på et akuttmottak for ungdom. Hvor lillebroren hans er vil ingen si, men Thomas har lovet å finne han. På mottaket møter han Marianne, spilt av Karoline Stemre fra Bønes (Fana). Marianne bytter kjæreste en gang i uken, fosterhjem fire ganger i året og er det villeste menneske Thomas noen gang har møtt. I rollen som Terje finner vi 13 år gamle Sindre Kvalsvåg Jacobsen fra Gyldenpris. Terje tror ikke moren druknet da hun falt over bord fra danskebåten, men at hun helt sikkert er drevet i land med hukommelsestap. Han trenger bare finne henne for at alt skal bli som før.

Sammen bestemmer de tre seg for å kjempe seg tilbake, til de hjemmene de en gang hadde. Det er en fandenivoldsk historie fylt av humor og håp, og en reise på liv og død, hvor ingen kommer dit de hadde planlagt, men alle kommer hjem.

Én million fra Sparebanken Vest
Sparebanken Vest har bevilget én million kroner til filminnspillingen. – Sparebanken Vests allmennyttige midler har vært helt avgjørende for finansieringen av VEGAS, sier produsent Maria Ekerhovd, og understreker at det er flott å se hvordan midlene fra Visjon Vest har vært med på å styrke filmmiljøet på Vestlandet. Én million kroner er den største enkeltbevilgningen Sparebanken Vest har gitt til en spillefilm noen gang.


Fra venstre: Gunnar Vikene, Gro Reppen, Maria Ekerhovd, Jørgen Hausberg Nilsen, Karoline Stemre og Sindre Kvalsvåg Jacobsen

– Film er en viktig identitetsskaper for det området opptakene gjøres i, og vi ønsker å bidra til at kinofilmer produseres på Vestlandet. Derfor har Sparebanken Vest de to siste årene gitt en betydelig støtte til filmbransjen på Vestlandet, i alt kr. 6 350 000, sier banksjef Gro Reppen i Sparebanken Vest.

– Bergen har mange talenter både foran og bak kamera og det er en glede for oss til å få muligheten til å jobbe med dem her på location i Bergen, sier produsent Tanya Nanette Badendyck i Cinenord.

Produsenter
VEGAS er produsert av Cinenord Spillefilm AS og Kong Film AS. Cinenord med Silje Hopland Eik og Tanya Nanette Badendyck står blant annet bak spillefilmene Trigger og Mars&Venus. Kong Film AS med produsent Maria Ekerhovd er et nyetablert produksjonsselskap i Bergen. Selskapet har nettopp avsluttet innspillingen av sin første spillefilm Jernanger, regi Pål Jackman.

Regissør og manusforfatter
Gunnar Vikene har skrevet manuset og skal ha regi på Vegas. I 2006 regisserte Vikene spillefilmen Trigger. Filmen deltok i konkurransen under Berlin Int. Film Festival 2007, samt vunnet priser som Best Film på Stockholm Filmfestival Junior og CIFEJ Award på Montreal Int. Children Film Festival. Filmen har deltatt på flere internasjonale filmfestivaler, og har hatt kinodistribusjon i en rekke europeiske land, så som Tyskland og Benelux.

Vikenes første spillefilm var kino- og kritikersuksessen Himmelfall (2002). Deretter regisserte han TV-serien Ran (2005) som vant Gullruten for beste TV-drama i 2005. Vikene har også regissert en rekke dokumentarfilmer, kortfilmer og over hundre reklamefilmer siden 1993.

(Kilde: Kulturmeglerne)
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse