Annonse

Filminfo og video

The Ten

Bak Jeff står steinstavlene med budene og han lover oss ti historier som alle handler om hvert sitt bud. På løpende bånn introduserer han de snodige historiene som fletter seg i hverandre og innimellom hver av dem glir hans egen historie fremover. Vi får servert historien om mannen som overlevde et hopp uten fallskjerm. Han blir sittende fast i jorda og vil dø hvis han fjernes. Forloveden hans havner på en ellevill emosjonell reise før hun innser hvor hun hører hjemme. Og slik går filmen fremover, med sine små, gale fortellinger med de ti bud som basis.

Man kan trygt si at det er lagd langt bedre komedier med gud i sentrum for morsomhetene, men The Ten prøver uansett å behandle emnet på sin egen måte. Det er så vidt den klarer å hangle seg gjennom på et brett servert med noe som kan ligne latter og ironi. Men selv om filmen er en litt smådårlig komedie så har den et budskap bak seg, den drar med seg budenes viten inn i skyggene og dytter dem forsiktig frem til oss. Hadde den vært bedre gjennomført hadde sikkert denne gjøremåten fungert langt bedre, men den skal ha sine pluss for at den har gjort dette forsøket.

Filmen kan derimot brife med langt bedre navn enn sluttresultat. Med navn som Jessica Alba, Janeane Garofalo, Wynona Ryder og Adam Brody har de samlet et par interessante navn, men stykket faller uansett ifra hverandre på vaklende ben. Den har dog sine øyeblikk som virker. Filmen er mer satt sammen med snutter som kunne vært hentet ut fra Saturday Night Live eller Mad TV. Det er ideer som har potensial til å være komiske men som kun får deg til å dra på smilebåndet.

Hvis man har lyst til å se denne filmen kan den sikkert finne sine smutthull den kan underholde i, men det er heller tvilende om dette vil stå frem som en film du vil huske. Det faktum at filmsmak er en enormt variabel skala, så finnes det selvsagt folk der ute som blir truffet av denne filmen på en positiv måte. Den er sær og langt i fra mainstream, uten at det betyr så mye lenger. Det utenfor mainstream er i perioder den faktiske mainstreamen. Så selv om det ikke er så mange som vil sette pris på The Ten så kan du allikevel gi den et forsøk hvis du sitter med den i hånda og er klar for å prøve. Det kan hende du blir positivt overrasket siden du her ikke leser den mest oppløftende omtalen. Men er du blodfan av frøken Alba så er hun tross alt med i filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse