Annonse

Filminfo og video

Aristokattene

Aristokattene

Karakter

3 
Disney og jeg har litt forskjellig syn på hva som er en klassiker og ikke. For når Disney med sin klassikerrekke har med filmer som Lille Kylling, Q-gjengen, Lilo og Stitch så blir dette helt feil for meg. En klassiker er ikke en film som ble produsert for fem år siden, det er filmer fra lenge siden som er av en slik god kvalitet at du ønsker å se dem flere ganger. Casablanca er en klassiker, det samme med King Kong, Tatt av Vinden og Ben Hur. Gladiatoren, Matrix, Titanic og Ringenes Herre er gode filmer men jeg ville ikke valgt å kalle dem for klassikere.

Aristokattene er derimot en klassiker og er vel kanskje en av de ti mest kjente klassikerne. Nå har den kommet ut i en ny forbedret utgave med oppgradert bilde og lyd, samt en del bak kulissene og aldri før viste scener.

Filmen handler om katten Duchess og hennes tre kattunger som bor hos den rike eksentriske Madame Bonfamilie. Kattene er fruens eneste arvinger og har fått testamentert hele arven. Dette liker derimot ikke den noe arrogante butleren Edgar, som ønsker arven selv. Han bestemmer seg for å kidnappe Duchess og kattungene og kjører dem langt ut på landet. Forlatt og uten å vite hvor de er begynner ferden tilbake til sivilasjon og Madame Bonfamilie. På veien tilbake treffer de på villkatten Thomas O'Malley og han hjelper dem på rett vei.

Aristokattene er en god film og passer ypperlig for hele familien. Som de fleste Disney-filmene er historien den sterkeste drivkraften bak, etterfulgt av nydelig animasjon og flott musikk. Aristokatten er selvfølgelig ingen unntak, selv om musikkvalget ikke alltid er enstemt med min smak. Det betyr allikevel ingenting for det passer godt i filmen og det er det viktigste.

Skal jeg være helt ærlig så vil ikke Aristokattene være blant min topp fem blant Disney-filmene, den er heller egentlig ikke blant topp ti vil jeg tro, men det betyr allikevel ikke at den er en dårlig film. Problemet er rett og slett at den ikke tilfaller min personlige filmsmak lik mye. Joda, kattunger er søte, men det er ikke det jeg går etter i mine filmvalg. Derimot passer filmen mye bedre for den yngre garde.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse