Annonse

Filminfo og video

Truman

Filmen starter mens Harry S. Truman fortsatt er en forholdsvis ung mann og bestemmer seg for å gifte seg med kjæresten gjennom mange år, Bess. Samtidig bestemmer han seg for å verve seg til militæret og drar ut i kamp. Harry, som har mislykkede forsøk både på å være bonde og butikkeier bak seg, bestemmer seg etter hvert for å gå inn i politikken. Han blir etter hvert senator i Missouri. Selv følte han at han ikke ble respektert, men med sin tøffe holdning så skaffet han seg etter hvert respekt hos de andre senatorene og høytstående menn i USA, blant annet presidenten. I 1944 blir han valgt til visepresident, men når president Roosevelt dør må Harry ta over som president. Gjennom sine to perioder som president i USA møtte han mange store utfordringer. Han måtte blant annet lede landet gjennom siste del av andre verdenskrig og starten av den kalde krigen. I tillegg satt også Truman med ansvaret når atombomben ble sluppet over Japan.
Gjennom begge periodene levde han opp til sitt motto om å tjene folket, ikke å kontrollere det.

Gary Sinise spiller Harry S. Truman, den mislykkede bonden som ender opp som president i USA. Sinise har tidligere spilt i filmer som ”Of Mice And Men”, ”Forrest Gump” og ”Den Grønne Mil”. I ”Truman” leverer han nok en god rolletolkning, denne gangen som presidenten av USA.
Resten av rollelisten er ikke like mye å skryte av, men de fleste leverer gode prestasjoner. Blant annet Diana Scarwid, som spiller Bess, kona til Harry S. Truman, spiller overbevisende.

Filmens handling er bra, men så har de også nok å ta av med tanke på alt som USA måtte gjennom i de periodene som Harry S. Truman satt som president. De har også vært smarte å kun tatt med den viktigste delen av Trumans liv, nemlig fra han var en ung mann og fram til han fratrer som president etter å ha sittet to perioder i Det Hvite Hus.
De har klart å få med mye viktig på de to timene filmen varer, og filmen viser tydelig personligheten til Truman og hans betydning både lokalt og nasjonalt i USA.
Men når alt kommer til alt er nok filmen mest siktet inn mot spesielt interesserte, noe som man egentlig må forvente av denne typen filmer.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse