Annonse

Filminfo og video

N eller Aldri

The Bucket List

Karakter

3 
The Bucket List er en liste over ting du ønsker å gjøre i livet før du dør. Lista til den gamle bilmekanikeren Carter Chambers måtte vike plass for familielivet og drømmene havnet i kø bak 46 år med forpliktelsene til familielivet. Men når han deler rom på sykehuset med den rike forretningsmannen han plutselig deler skjebne med, får den gamle lista plutselig nytt liv. Edward Coles formue sender de to mennene ut på en reise gjennom verden med mer fart enn den gamle mekanikeren kunne drømt om.

Rob Reiners film er en flott liten fortelling om to menn som nekter å kaste bort de siste stumpene av livet sitt på et sykehus for å prøve å unngå det uunngåelige. Det er da bedre å bruke livet på opplevelser og positiv fokusering. Nicholson og Freeman har vært uten en vinterdag før og spiller de to rollene som bare to gamle gubber kan. Dessuten stiller Jack det spørsmålet sikkert alle har ønsket å stille, «Har du alltid hatt de fregnene?». Det lukter mer improvisasjon enn manus av det spørsmålet og seniorene kler hverandre godt på skjermen. Rob Reiner er jo heller ikke noen smågutt å regne når man snakker film. Med titler som Spinal Tap, A Few Good Men og When Harry Met Sally bak seg, er det en sterk regissør som har trommet sammen denne filmen. Men samtidig er det ingen tvil om at dette aldri ville blitt en film av denne klassen uten dette trekløveret i stjernesetene. Historien er langt i fra noen blockbuster og har kanskje ikke det mest troverdige handlingsmønsteret. Men allikevel er det en vakker film som viser at noen ganger må du tenke på deg selv, på egoet ditt. Den viser også at når tiden ikke står på din side, må du velge det som står deg nærmest hjertet. Hva ville du brukt livet på hvis du faktisk visste når enden var nær?

Rollen som den gamle grinebiten du får sympati med begynner å bli en del av Jack Nicholsons siste kapittel. Morgan Freeman var jo nylig nær ved å takke for seg, men kom heldigvis godt ut av bilulykken og vil fortsette med å levere sin rolige fremtoning på lerretet. Selv om de to nå ikke har en lang karrière foran seg, vil disse to enda gi oss mange gode filmminner i årene som kommer. De har evnen til å gi en film det nødvendige løftet som gjør den til en film du ønsker å se, en film du til og med vil huske som noe mer. Bytt ut Jack og Morgan med to helt ukjente fjes og forutsetningen blir plutselig noe helt annet. Fra en film som pryder alle videobutikker blir den til en independent film du ser av ren smalfilminteresse. Dette er selvsagt ikke noe som er synonymt med dårlig, det viser bare hva disse to gjør med en film.

The Bucket List er en trygg film å leie hvis du er tvil om hva du skal se. Det er en film som ikke vil støte eller ødelegge, som ikke vil skuffe eller snyte, men den gir heller ikke den helt store opplevelsen. Den ligger trygt plassert midt på tre som en film med to store navn midt på plakaten. En god film å slappe av med.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse