Annonse

Filminfo og video

Dead Pool

Dead Pool

Karakter

4 
Harry Callahan er tilbake, 17 år etter at vi først traff ham. En aldrende Callahan jobber fremdeles som politietterforsker og løser de sakene han kan, sammen med sin nye partner Al Quan (alle de andre partnerne er enten drept eller for skadet til å fortsette) får han i oppgave å etterforske en rekke mord, som etter hvert blir knyttet til filmatiseringen av Hotel Satan. Her blir det kjent at staben bak filmen hadde satt opp en Dead Pool, eller dødsliste om du vil, over hvilke kjendiser man tror vil bli drept de nærmeste dagene. Etter hvert begynner personene på listen til regissøren Peter Swann å dø en etter en, og Callahan må finne ut hvorfor.


Der Sudden Impact (den fjerde filmen) var en mørk og dyster film, er Dead Pool en mye lettere og tatt historien i betraktning en mer underholdende film. Clint Eastwood har overlatt registolen til sin stuntdouble Buddy Van Horn, som gjør en overraskende god jobb bak rattet, med tanke på hvor han kommer fra (Van Horn har vært stuntmann i over hundre filmer siden sin start i 1951, og han jobber fremdeles som stuntmann blant annet på alle Eastwood sine filmer). Tonen er lysere, og ikke minst opplever vi en mye "lettere" Callahan, som ikke er så tynget som han har vært i de tidligere filmene.

Med seg i filmen har Van Horn og Eastwood fått med seg Liam Neeson og Patricia Clarkson. Disse spiller henholdsvis regissøren Peter Swan og reporteren Samantha Walker. Jeg vil si at disse har vært de sterkeste motspillerne Eastwood har hatt, og både Neeson og Clarkson gjør en god jobb med å støtte opp Eastwood i filmen.


Det er også moro å se på Jim Carrey i en av sine første roller. Det var på denne tiden han slet med å få filmroller, og han håpet at å være med i en Dirty Harry-film kanskje skulle hjelpe. Dessverre ble Carreys rolle veldig minimal, men allikevel rikelig med tid til å vise det han er mest kjent for, nemlig faktene sine.

Men Dead Pool er ikke bare fryd og gammen, noen av scenene virker litt tafatte og andre er rett og slett dumme. Av sistnevnte kan man blant annet nevne en scene hvor Callahan og Quan har en biljakt gjennom San Franciscos gater hvor Callahan har en fjernstyrt bil etter seg (ja, du leste riktig). Denne fjernstyrte bilen har ingen problemer med å følge etter den ekte bilen, og den som styrer denne fjernstyrte bilen har ingen problemer med å styre både den fjernstyrte og sin egen bil. Men dette er Hollywood og noen ganger tillater man at slike ting kan skje, selv om de er litt dumme.


Dead Pool er en grei slutt på Dirty Harry, ingen av de fire filmene klarer å oppnå samme status som den aller første, men det var vel heller aldri meningen. Dette er også det siste vi kommer til å se av Harry Callahan, for Eastwood selv har sagt at han aldri kunne se for seg å gjenta rollen som Callahan. Det er jo veldig forståelig, med tanke på at Eastwood nå nærmer seg 80 år, og Callahan som 80-åring blir jo feil. Derfor er det mye bedre å sette seg ned og nyte de fem filmene som er produsert!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse