Annonse

Filminfo og video

One Missed Call

One Missed Call

Karakter

2 
Fire av Elizabeth Raymonds venner dør, kun noen få dager etter at de har fått en mystisk telefon fra en død person, hvor de har hørt seg selv dø i andre enden, og Elizabeth må med hjelp av politimannen Jack Andrews, forsøke å løse mysteriet før hennes egen telefon ringer.

Filmen har ikke beholdt alt fra Miike’s original, som i utgangspunktet kun er et resultat av suksessene til bedre og mer originale filmer som The Grudge og Ringu, og en nyinnspilling av en slik film anser jeg som selve definisjonen på ordtaket ”smør på flesk”.
Men selvom manusforfatterne her har prøvd å skape sin egen vri på det, med en ”overraskende” twist på mysteriet, fungerer det hele svært dårlig, og vi sitter igjen med en uinteressant og unødvendig klisjesuppe av en film.

Filmen er totalt blottet for den ellers så fete stemningen man finner i andre Asiatiske skrekkfilmer og også noen av deres nyinnspillinger, og til tross for en eneste liten scene er det ingenting i denne filmen som jeg på noen måte finner skremmende, kanskje på grunn av at jeg ikke finner konseptet med hevnlystne gjenferd som gjemmer seg i mobiltelefoner hverken troverdig eller originalt. Det er heller ikke til stor hjelp at disse tradisjonelle Japanske spøkelsene med bleke ansikter og langt svart hår i tillegg er byttet ut med noe som ligner mer på et dårlig TV-signal.

Filmen varer ikke lenger enn 80 minutter, men den er glemt på under halvparten av den tiden, og selvom man er en lidenskapelig skrekkfilmfan som grenser til det ekstreme, er ikke denne filmen på noen måte essensiell, og kan med god samvittighet forbigås i stillhet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse