Annonse

Filminfo og video

Bonneville

Bonneville

Karakter

2 
Arvilla har nettopp blitt enke, og kommer hjem med sin mann kremert. Hennes stedatter Francine er ikke overbegeistret for dette, da familien ønsket Joe begravd ved siden av sin første kone. Arvilla ønsker å spre asken, men får et ultimatum av sin stedatter; enten lever asken til begravelsen slik at de får begravd ham eller mist huset hun har bodd i de siste tjue årene. Arvilla bestemmer seg for å ta med sine to beste venninner på Joes siste rundreise.


Det første jeg tenkte når jeg leste bak på coveret var at dette var et slags forsøk på å lage en ny Thelma & Louise, og det kan også virke som om dette er noe de prøver hardt på å få til. Mye av handlingen er lagt til på samme måte som i Thelma & Louise, eneste forskjellen er at Arvilla og sine to venninner drar litt andre steder.

Men regissør Christopher N. Rowley har fått med seg et sterk samling av skuespillere. Som Arvilla treffer vi Jessica Lange, og hennes to venninner spilles av Joan Allen og Kathy Bates. Det positive med filmen er at disse ser ut til å trives veldig i filmen, og som Kathy Bates sier i et intervju så er dette en av få filmer hvor de hadde mulighet til å spille seg selv. Dette skinner gjennom, og er det som gjør at det er mulig å komme seg gjennom filmen. I tillegg får vi med en gammel ringrev som Tom Skerritt, som spiller en flammen til Kathy Bates. Christine Baranski er med i rollen som stedatteren Francine, men hun har såpass lite tid på skjermen at man ikke rekker å få et særlig inntrykk av henne.

Dette er en film med kvinner i femtiårene, som kanskje passer best for nettopp kvinner i femtiårene. For meg ble det en kjedsom affære, hvor det ikke så ut til at man skulle komme noen vei. Dette resulterer mer eller mindre med at man ikke klarer å konsentrere seg nok, og filmen plundrer videre uten at man affekteres særlig av det.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse