Annonse
Den kritikerroste og prisvinnende skuespilleren Paul Newman døde 26. september etter å ha tapt kampen mot lungekreften, han ble 83 år. Denne mediesky mannen har kjempet mot kreften i over 1 år, og fikk beskjed på sin siste legesjekk at han kun hadde få uker igjen å leve.


Født i Shaker Heights i Ohio i 1925 ble Newman først kjent for sine opptredener i teater og på TV, men hans gode utseende og flotte tilstedeværende fikk ham etter hvert til storskjermen.
People kåret han som en av verdens peneste mennesker så seint som i 1990, og i 1995 ble han kåret som en av verdens mest sexy filmstjerner gjennom tidene av Empire.

Han spilte vanligvis karakterer med litt problemer, som Fast Eddie Felson i "The Hustler", som Hud Bannon i "Hud" og i "Cool Hand Luke". Men det skulle være rollen som Butch i "Butch Cassidy and the Sundance Kid", hvor han spilte mot Robert Redford, som gav han innpass blant superstjernene. Han fulgte opp disse med klassiske opptredener i "The Sting", "The Towering Inferno", "Slap Shot" og "The Life and Times of Judge Roy Bean".

Newman fikk etter hvert tolv Oscar-nominasjoner og vant sin portrettering av Fast Eddi i Martin Scorsese-filmen The Color of Money i 1987, etter 35 år i bransjen. Newman spilte sin siste rolle i 2006 i Pixar-animasjonsfilmen Biler. Der spilte han den pensjonerte racerføreren, nå ordfører Doc Hudson. Dette var en rolle som passet Newman perfekt, da han siden 1982 har hatt sitt eget racing-team.

Han hadde også sansen practicle jokes. En gang pakket han inn en Porsche som han satte i gangen til Robert Redford.
- Jeg tror det er min sans for humor, som er det eneste som holder meg normal, sa han til Newsweek i 1994.
I det samme intervjuet, en måned før han ble 70 år, sa Newman at lite har forandret han med alderen.
- Jeg har ikke blitt noe mildere, ikke mindre sint, ikke mindre selvkritisk, ikke mindre sta. Kanskje er den beste delen at leveren din ikke tåler øl ved midnatt lenger.

Paul Newman er en person som virkelig vil bli savnet i Hollywood, og av filmseere verden over. Han etterlater seg kona Joanne Woodward og deres tre døtre, og har også tre barn fra et tidligere ekteskap.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse