Annonse

Filminfo og video

Lars and the Real Girl

Lars and the Real Girl

Karakter

5 
Lars er ikke som alle andre, han er innebesluttet, sjenert og liker seg absolutt best alene. I den lille hjembyen hans begynner folk å bli redd for ham, og enda verre er det da han introduserer dem for Bianca. Bianca er ikke som andre damer, hun er nemlig en dukke. Men familie og venner i byen bestemmer seg for å spille med, og Bianca blir plutselig behandlet som hun skulle være virkelig.


Lars and the Real Girl er en karakterdreven film basert på et veldig godt manus av Nancy Oliver. Den tar for seg hva som skjer hvis de mentalt syke blir møtt med forståelse, i stedet for motgang. Lars har store mentale problemer, noe som reflekteres i måten han oppfører seg på. I stedet for å fryse ham ut og latterliggjøre ham, blir han hjulpet på en utenkelig måte. Man kan skjønne hvor vanskelig det er for hans familie og venner å godta en dukke, men de gjør dette på en mesterlig måte allikevel.

Hele filmen baserer seg skuespillerne, og regissør og debutant Craig Gillespie har fått med seg sterke navn til forestillingen. Best av alle er det ingen tvil om at Ryan Gosling er, som gjør en vanvittig god jobb som den litt syke Lars Lindstrom. Han er veldig troverdig i rollen, og klarer å spille gal uten å bli helt Jack Nicholson over det.

Gosling får også god støtte av Paul Schneider og Emily Mortimer som henholdsvis bror og svigerinne, samt Patricia Clarkson som doktoren Dagmar, legen som hjelper Lars på "rett spor". I tillegg gir, merkelig nok, gir dokken Bianca også et god rolle for seg selv. Produsentene brukte visstnok ni masker for å kunne vise de forskjellige humørene til dukken, og dette hjelper på helheten.

Lars and the Real Girl er en god film, en film til ettertanke, en film man virkelig burde se.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse