Annonse

Filminfo og video

The Goonies

The Goonies

Karakter

4 
Handling
The Goonies er en liten gjeng guttunger som finner et skattekart gjemt på loftet. De bestemmer seg for å utforske dette, og starter jakten etter skatten til "Enøyde Willy". Men veien dit er ikke alltid enkel, spesielt med tanke på at inngangen til gruven er rett under skjulestedet til den fryktløse Fratelli-familien.

Om filmen
Warner Bros. har nå kommet med en nyutgivelse av The Goonies på blu-ray. Filmen er opprinnelig fra 1985, og det var spennende å se om den har bestått tidens tann. Og det første man legger merke til ved filmen er de sterke navnene som står bak. Historien er skapt av Steven Spielberg, manuskriptet er skrevet av Chris Columbus og regien er ved Richard Donner. Det er ikke vanskelig å tenke seg til når man ser denne filmen, at produsent Spielberg kanskje ønsket å lage en eventyrfilm også for barna, etter suksessen med de to første Indiana Jones-filmene (som var for en litt eldre generasjon).

Historien bak filmen er mer eller mindre troverdig, og deres jakt etter skatten er underholdende og god. Til tider må jeg innrømme at filmen og ikke minst ungene kan bli en smule irriterende, men ikke nok til at man velger å skru av filmen. I stedet kommer det en scene litt senere som redder inn igjen filmen. Ungene spilles av på den tiden forholdsvis ukjente skuespillere, selv om noen av dem er kjente i dag. Dette er blant annet debuten til Josh Brolin, i tillegg treffer vi på Sean Astin som senere skulle gjøre seg bemerket i Ringenes Herre og Corey Feldman som året etter kom med Stand By Me.

Dette er en film man først og fremst ser for underholdningsverdiens skyldl, for filmen er ikke laget for noe annet. Manuskriptet er godt skrevet, og skuespillerne gjør en helt grei jobb, men filmen gir deg ikke mer enn det. Jeg vil nok tro dette er en film som passer best for de mellom 12 og 20 år, for de eldre vil jeg nok heller anbefale å se Indiana Jones.

Bilde
Bildet i filmen blir levert i 1080p med 2.40:1. Med tanke på at filmen er fra 1985 er bilde overraskende bra, med lite korning og en god svartfarge og gråtone. Dette er en glad film, og fargene i filmen tilsier dette også.

Lyd
Lyden er i Dolby Digital TrueHD 5.1. Jeg hadde dessverre ikke mulighet til å høre på lyden i surround-anlegg, men kunne ellers merke at det var lite skurring og en helt grei kvalitet på lyden.

Ekstramateriale
Til denne filmen ble vi servert skuffende lite ekstramateriale egentlig, men så er jo ikke dette noe som har vært vanlig før i de siste årene, med DVD og Blu-ray-utgivelser. Vi får en kort dokumentar bak filmen med noen intervjuer med tydelige yngre versjoner av Steven Spielberg og Richard Donner, i tillegg får vi noen utelatte scener som ble tatt bort for å få en bedre flyt i filmen. Et kommentarspor er også tilgjengelig, innspilt ved utgivelsen av DVD'en i 2002 med Richard Donner, Jonathan Ke Quan, Corey Feldman, Sean Astin, Martha Plimpton, Kerri Green, Jeff Cohen og Josh Brolin. Det morsomme med denne er at du kan velge om du vil ha kommentarene over filmen, eller om du vil se på de involverte kommentere sammen med litt av filmen. Sistnevnte kan høres litt kjedelig ut, men du får ikke se bilde av skuespillerne så ofte, og man går ikke glipp av filmen av den grunn. Til slutt får vi se musikkvideoen The Goonies 'R' Good Enough av Cyndi Lauper hvor skuespillerne i filmen (med unntak av Kerri Green) er med, samt kinotrailere til filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse