Annonse

Filminfo og video

Bonnie and Clyde

Bonnie and Clyde

Karakter

2 
Handling
Det finnes vel omtrent ikke det mennesket som ikke en eller annen gang har hørt om Bonnie og Clyde, om hva deres ransbølge som gikk gjennom USA i de trange kårene mellom 1931 og 1934, og som endte med deres brutale død etter angrep fra sheriffen Frank Hamer. Denne filmen følger romantikken mellom Bonnie Parker og Clyde Barrow mer enn den følger ranene de utgjorde, og førte til at filmen ble mer et romantisk drama enn en actionfilm.

Om filmen
En anmeldelse av denne filmen er allerede skrevet, og her vil kun Blu-Ray-versjonen bli anmeldt. For å lese anmeldelsen av filmen, klikk her

Bilde
Filmen kommer i 1080p med bildeforhold 1.85:1. Med tanke på at dette er en førti år gammel film sier det seg selv at kvaliteten på bildet ikke er av det beste. Bildet er til tider veldig kornete, spesielt i de mørke partiene. Filmen er også en veldig grå fra før av også, så dette hjelper ikke på. Med dette i betraktning vil jeg si at kvaliteten på bildet er så bra det kan bli.

Lyd
Lyden har dessverre ikke blitt oppgradert, og blir kun levert i mono. Men lyden er helt grei allikevel, og man sitter med det i bakhodet at filmen er gammel og man tillater derfor dette.

Ekstramateriale
To dokumenter følger filmen. Den ene er en dokumentar produsert av History Channel, som igjen viser hvor mange friheter manusforfatterne har tatt seg i denne filmen. Livet til Bonnie og Clyde var noe totalt annet slik det blir vist fram i filmen, det er noe mer glamorøst, men det er jo det som selger også. Her er også et intervju med Marie Barrow, søsteren til Clyde, som forteller litt om de gangene Clyde kom og besøkte familien. Den andre dokumentaren tar for seg innspillingen av filmen, og de involverte i prosjektet snakker i detaljer om sine opplevelser med filmatiseringen.

I tillegg til dokumentarene får vi en syv-minutters lang snutt hvor Warren Beatty går rundt og tester de forskjellige kostymene til Clyde Barrow. Det er også med noen ekstra scener som ikke tidligere har blitt vist, samt kinotrailere.

Konklusjon
Spørsmålet er med andre ord om man føler at det er verdt å bruke rundt en hundrelapp ekstra på å skaffe seg Blu-Ray-versjonen av Bonnie and Clyde i stedet for å gå for den vanlige DVD-versjonen. Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet over Blu-Ray-versjonen, og den tilføyde ikke så mye nytt. Spesielt med tanke på at bildet fremdeles var ganske kornete, og lyden fremdeles er i mono, så ser jeg ingen grunn til å kjøpe denne dessverre. Special Edition-versjonen på DVD er et økonomisk mye bedre valg, og du får med omtrent de samme dokumentarene på denne.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse