Annonse

Filminfo og video

Doomsday

Leonardo DiCaprio sender oss ut på en dokumentaropplevelse som ikke er direkte underholdende men emnet er så uendelig viktig og aktuelt. Som planetens dominerende art, er vi nødt til å ta ansvar for vår forurensning av naturen, hogsten av skogene og hva dette medfører for landområder og livet på jorda. Fossilforbrenningen sammen med CO2 utslippene og rovdriften av havet, krig, grådighet og en stabil økonomisk imperialisme. Det er blitt langt viktigere å la pengene styre enn fornuften. De store selskapene undergraver fakta og forskere prøver å sette fokus på det faktumet at vi er inne i en kritisk fase i vår tid.

Nå som vi så flott har klart å påvirke naturens balanse, sender den stadig problemer over oss for å prøve å rydde opp. Stormer, nedsmelting av polaris, sykdommer og ikke minst forråtnelsen i vårt eget avfall. Naturen står på spill, vår fremtid avhenger av hvordan vi behandler våre omgivelser. Dette er noen av budskapene i dokumentaren som fortsetter i Al Gore-sporet. Det er en dokumentar med hjertet på rett plass, med et ønske om å opplyse og fortelle, et forsøk på å rett fokus mot de rette emnene. Det er helt klart at vår fremtid står på spill. De to viktigste kriteriene for at vi har kommet til dette punktet; Jordbruk og Den Industrielle Revolusjonen, vår fremdrift, er også de tingene som i dag truer med vår utslettelse. Dette er dommedagsteorier og kanskje propaganda, men jeg er redd budskapet har vanskelig for å trenge inn i de rette hodene. Hvis det ikke blir gjort en global, kollektiv endring med en vilje til å snu vår trend, er det ikke godt å si hvor vi ender opp. Vi har kanskje så høye tanker om oss selv at vi tror vi vil ødelegge jorda, men mest sannsynligvis vil vi bare utslett oss selv og planeten vil igjen bli et frodig paradis.

Vi får en seire av ekspertintervjuer, en faktabasert pakke og dramatisk musikk med en klar endring i tone når filmen skifter over til prat om løsninger for fremtiden. Som sagt så er dette ikke en super underholdende dokumentar og er også derfor den vil tape seg på markedet. Hvis selv ikke hyperviktige emner blir lagt opp til plastikkunderholdning ønsker ikke folk å engasjere seg i klodens beste, de ser en annen vei. Massene er slmen er glimrende og valget av kostymer, kjøretøy og landskap i denne filmen gir øynene noe å se på hele tiden. Lyden i filmen er også av god kvalitet, og både musikken og lydeffektene viser at folket bak denne filmen vet hva dem gjør.

For å konkludere er Doomsday en film som holder en høg klasse, og kan anbefalsen på det høyeste. Filmen har alt en film trenger for å bli likt, og liker du slike filmer er det bare en bonus. Du skal ikke se bort ifra at du liker denne filmen uansett (bare du tåler litt blod). Grei historie, veldig gode skuespillere, glimrende effekter, glimrende bildekvalitet og god lydkvalitet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse