Annonse

I USA er kanonball i ferd med å bli et populærkulturelt fenomen, nesten på linje med baseball og amerikansk fotball. I mange store byer etableres klubbserier, magasinet Vanity Fair har kalt kanonball "the It sport", og New York Times skrev nylig en ode til sportens tilbakekomst.

Dermed er også tiden moden for en film som poengtert og klokt tillegger kanonball den verdighet og respekt spillet fortjener, som tilhører en stolt tradisjon av store filmer om legendariske idrettshelter, et følelsesladet blikk på seierens vidunderlige smak og hjerteskjærende tap.

Vi lover å si ifra når den filmen er laget.

I mellomtiden kan vi servere Kanonball – en film med baller. Filmens hovedperson er Peter LaFleur, en karismatisk tullebukk og eier av et slitent treningssenter som heter Average Joe's, som oversatt til norsk betyr noe sånt som "hvermannsen" eller "gjennomsnittsmannen". Stedets klientell er desidert under gjennomsnittet, og består av blant annet en påstått pirat, en skranglete nerd som drømmer om å imponere uoppnåelige heiagjengledere, en mentalt ustabil ekspert på obskure idrettsgrener, en avgjort uintelligent ung mann, og en eplekjekk bedreviter, som selvsagt ikke vet en ting.

Peters unnselige treningssenter blir gjenstand for White Goodmans grådige blikk. Han er den ekstremsportelskende, egosentriske eieren av Globo Gym, en glitrende sunnhetens søyle. Det er Whites intensjon å overta Average Joe's, og Peters ikke-eksisterende regnskapsførsel gjør det ikke akkurat komplisert for ham. Banken har plassert advokaten Kate Veatch på innsiden av Average Joe's for å gjennomføre overtagelsen så enkelt som mulig. Imidlertid blir Kate sjarmert av Peter og blir i stedet hans medsammensvorne.

Nå skal denne banden med sosiale misforståttheter slå alle odds – og sin egen utilstrekkelighet – i et forsøk på å redde Average Joe's. Hvordan? Ved å vinne en kanonballkamp mot Globo Gym!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse