Annonse
Tarzan and the Huntress & Tarzan and the Mermaids

Karakter

3 
Johnny Weissmuller er kjent for to ting, det første er at han er fem ganger vinner av olympisk gull i svømming, det andre er at han gjennom tolv filmer portretterte Tarzan, jungelens konge. De første filmene kom allerede i 1932, men Filmforumet har nå fått mulighet til å se seks av filmene produsert på 1940-tallet, da Warner Bros. har gitt ut tre dobbel-pakninger med filmer. Den første inneholder filmene Tarzan and the Huntress og Tarzan and the Mermaids

Tarzan and the Huntress
Jegere har ankommet jungelen, og deres formål er å få med seg så mange dyr som mulig tilbake til "sivilasjonen". De møter motstand i King Farrod, men da han blir likvidert er det opp til Tarzan å stoppe dme

Tarzand and the Mermaids
Dette er kanskje Tarzans villeste eventyr så langt. Da Mara dukker opp i leiren til Tarzan og Jane blir de nysgjerrige på hvem dette kan være. Etter hvert finner de ut at hun er flyktning fra et bortgjemt samfunn. Mara skulle opprinnelig tvangsgiftes til guden Balu, men klarte å rømme før dette ble noe av. Men Balu har stor makt, og får etter hvert Mara tilbake, bare at denne gangen er Tarzan på slep og han ordner opp.

Om filmene
Dette er de to siste i en lang rekke Tarzan-filmer med Johnny Weissmuller. Det ble spilt inn ytterligere 12 filmer til men da med nye etterkommere (Lex Barker tok over etter Johnny Weissmuller, og Gordon Scott etter der). Og det kan være greitt, for der Weissmuller var standhaftig og godt trent i de første filmene, ble han eldre og mykere her. Spesielt i Tarzan and the Huntress merker man at også Weissmuller begynner å bli lei rollen han har spilt i 16 år gjennom 12 filmer.

Filmene er også regissert av to forskjellige personer også, The Huntress er Kurt Neumanns tredje og The Mermaids ble regissert av Robert Florey. Der Neumann gjorde det bra i de foregående syntes jeg han feiler i den tredje, noe som kanskje kan være grunnen til at han ikke fikk laget en fjerde.

Heldigvis klarer The Mermaids å redde litt av skinnet til denne dobbel-boksen, slik at resultatet ikke blir for dårlig. For The Huntress er uten tvil en av de dårligere i disse seks filmene jeg har sett. Det virker som hele settet var fylt av uengasjerte personer som bare prøvde å gjøre seg fortest mulig ferdig. Filmens historie er ikke så dårlig og med litt mer bearbeiding tror jeg denne kunne ha blitt mye bedre.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse