Annonse

Filminfo og video

Speed Racer

Speed Racer

Karakter

4 
Etter suksessen med Matrix er Wachowski-brødrene igjen tilbake med en film full av effekter. I Speed Racer treffer vi på familien Racer og deres jakt etter suksess på racerbanen. Dette gikk dessverre ikke hele tiden som det skulle og familien opplevde de verste mareritt da deres sønn Rex ble drept i en kræsj. Noen år senere har Speed fulgt Bens fotspor og er en av de beste førerne i feltet. Men da han blir forsøkt kjøpt opp av Royalton Industries går ikke alt slik Speed hadde tenkt. Sammen med Racer X må han forsøke å stoppe de onde skurkene.

Når man setter på en film som Speed Racer etter å ha sett diverse trailere eller klipp, så er man mer eller mindre klar over hva det er man får, og når navn som Andy og Larry Wachowski lyser mot deg sier det seg egentlig selv. Og brødrene skuffer ikke på spesialeffektene. Her pøses det på med fantastiske baneomgivelser, biler som snurrer og hopper og eksploderer. Det stilige med banene er at de har valgt å bruke forskjellige plasser i verden i et bilde, slik at i et klipp kan du se fjell fra Europa, ørken fra Afrika og skog fra Amerika.

Selve historien i Speed Racer er ganske enkel, du behøver ikke å følge særlig med for å være med i filmen. Men slike filmer er heller ikke avhengig av å ha en sterk historie, eller skuespillere som gjør en prisvinnende innsats på lerretet, det viktigste er at alt stemmer i sammen og i Speed Racer får du dette. Den viktigste rollen i denne filmen tilfaller med andre ord ikke skuespillerne, men John Gaeta og hans visuelle kamerater. Og som i Matrix klarer de å trollbinde oss alle med de flotte effektene sine.

Speed Racer er en film jeg skjønner kan slå ut begge veier, noen hater den, andre vil syntes den er god. Jeg skal nok innrømme at jeg er nærmere den andre gruppen enn den første. Jeg lot meg fascinere av det vi ble servert, og når jeg ser på film så er det underholdningsverdien som er på topp. Som i Matrix mangler det ikke underholdning, og dette drar filmen opp til en god film.

Bilde
Speed Racer leveres med 1080p og bildeforhold 2.40:1. Det sier seg selv at en film som dette avhenger bildekvaliteten, med alle de fargene og effektene som skal til. Fargene er veldig sterke og flotte, og man merker ingen skurring på gråtonene.

Lyd
Lyden leveres i Dolby Digital 5.1, og noe annet enn god lyd kan ikke forventes av en slik type film. Jeg synes dessverre den blir litt svak til tider, og får ikke den surround-følelsen som jeg ønsket å få. Andre ganger er lyden mer enn bra nok.

Ekstramateriale
Jeg skal innrømme at jeg er veldig skuffet over ekstramaterialene på denne filmen. Vi får litt bakgrunnsinformasjon om filmen, men ikke et eneste intervju med Wachowski-brødrene. Mye av det samme går også igjen i de forskjellige dokumentarene, noe som gjør at det føles litt ukomplett. Hadde bare alle vært like flinke til å lage ekstramateriale som Peter Jackson.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse