Annonse

Filminfo og video

The Wire - Sesong 5

Wire - Sesong 5

Karakter

4 
Denne sesongen belyser bruken (og misbruken) av pressens inflytelse på samfunnet. Men sesongen fortsetter å følge etterforskernes arbeid i Baltimore, får vi paralelt følge det daglige arbeidet i avisen Baltimore Sun. Internetts frie flyt av informasjon og nyheter setter papiravisene i en vanskelig situasjon økonomisk, og det betyr at de må være ekstra kreative for å dra lesere til sitt medium.


Vi fortsetter også å følge tråden fra de tidligere sesongene rundt handel av narkotika og uløste drapssaker. Den kalde, brutale og kyniske Marlo Stanfield fortsetter å spise seg inn på sine rivalers territorier samtidig som han får "opplæring" av old-school dealeren Proposition Joe.

En annen stor del av denne sesongen er det dramatiske budsjettkuttet byen må gjøre. Den en gang så idealistiske borgermesteren av Baltimore, Tommy Carcetti ser at det mangler penger for å ruste opp skolene. Dette går ut over politiets ressurser, og nok en gang blir etterforskningen av narkoringen stoppet.


The Wire har gjennom 5 sesonger vist oss på en realistisk og brutal måte den harde hverdagen til mennesker som lever i slike miljøer. Til tross for at den siste sesongen nok ikke hadde like stor dybde som de tidligere sesongene hadde, synes jeg denne er en verdig avslutning på en utmerket serie. Det er alt for mange gode karakterer i disse sesongene til å kunne nevne alle, men de klarer å vise de frem på en måte som får deg til å kunne føle sympati for selv den verste skurken. En av mine favoritter er Bubbles, som vi har fulgt gjennom alle sesongene og vært vitne til hans kamp mot avhengigheten. Gjennom de siste to sesongene sto også karakteren Marlo Stanfield frem som en favorittkarakter, til tross for han kynske fremgangsmåte i sine forretninger. All ære til castingfolkene og selvfølgelig til Jamie Hector som gjør en fabelatig jobb med fremstillingen av Marlo.

Til tross for at dette er siste sesong sitter man nok en gang igjen med følelsen av at om én person blir stoppet er det allikevel alltid noen som står klare til å plukke opp tråden der den forrige slapp. Det kan se ut til at dette nok er ting vi aldri kommer til å se slutten på, så lenge det er penger å tjene på det. Rekrutteringen av nye "soldater" begynner i stadig lavere aldere, og det eneste politiet kan gjøre er å fortsette å motarbeide de og stadig sette opp nye hindre i veien for å begrense deres aktiviteter.

Avslutningsvis kan jeg anbefale deg å se alle fem sesongene, og jeg kan love deg at du vil ha mange gode TV-timer foran deg!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse