Annonse

Filminfo og video

Kjrlighet i Koleraens Tid

Kjærlighet I Koleraens Tid

Karakter

3 
”Kjærlighet I Koleraens Tid” viser en manns store drøm om å få kvinnen i sitt liv. Da han blir avvist av henne roter han seg borti en lang rekke andre kvinner. Men hele tiden gjennom livet sitt så har han et håp om å en gang få kvinnen han elsker. Følelsene hans er veldig sterke, og i lengden blir det hele litt parodisk og vanskelig å tro på.

Filmen er bygd på den suksessfulle romanen av Gabriel Garcia Marquez. Dessverre klarer ikke filmen å følge opp suksessen til den opprinnelige boka, som handler om kjærlighet sin aldri dør.

Hovedpersonen kan virke manisk og rett og slett for naiv til tider. Det filmen skal ha skryt for er at den klarer å gjenskape omgivelsene fra 1800-tallets Colombia på en veldig god måte. Dessverre er ikke dette nok til å redde filmen når hovedpersonene til tider er utrolig vanskelig å leve seg inn i. Enkelte av rolleprestasjonene er så dårlige at man kan lure på hvorfor de i det hele tatt er i filmen. Selv om det kommer seg litt utover i filmen, så er allerede en del så ødelagt at det blir vanskelig å tro på det de prøver å formidle.

Javier Bardem, som kanskje er mest kjent fra filmer som ”No Country For Old Men” og ”Vicky Cristina Barcelona”, gjør en grei prestasjon i rollen som den litt eldre Florentino, men da er allerede rollefiguren ganske ødelagt av Unax Ugalde, som spiller Florentino som ung.
Giovanna Mezzogiorno gjør det også ganske greit som den vakre Fermina, men det blir heller aldri helt overbevisende med henne.

Dessverre er det flere andre rollefigurer som også blir spilt på en mildt sagt elendig måte. Dermed blir mye av filmen ødelagt på grunn av dårlig skuespill, og derfor blir det heller ikke veldig moro å se på.

Filmen er i seg selv helt grei å se på. Liker du detaljert skildring av tidligere tider er det en veldig grei film på den måten, men dessverre ødelegger dårlig skuespill og overdreven og naiv kjærlighet mye av filmen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse