Annonse

Filminfo og video

Territory

Territory

Karakter

4 
Filmen starter med en amerikansk reiselivsjournalist, Pete Mckell, som hopper om bord på en elvecruise\safari i den Australske outbacken. Etter et sammentreff med to lokale småbøller, ser de et nødbluss i horisonten, og båten setter avgårde oppover elven for å undersøke hvor det kom fra. Tydeligvis har de beveget seg inn på territoriet til en sulten kjempekrokodille, som angriper båten, og de havarerer på en liten øy midt i elven, uten noen sjanse for å flykte.

Filmen begynner lyst og fredelig, med en del fantastisk fotografi av det australske landskapet, men blir etter hvert nokså intens og til og med klaustrofobisk, når turistene står fast på denne øya, med en sulten kjempekrokodille like i nærheten. Med en film som dette forventer man seg som oftest masse blod og gørr og skriking, men i stedet bygger filmen på stemning og atmosfære, og den leverer så det holder!. Den gjør også en god jobb på å bygge opp sympati for karakterene, og hvis du tror som meg at en krokodille ikke kan være særlig skremmende, tro igjen!

Jeg må si jeg var skeptisk til en såkalt "Killer Crocodile" film, som coveret beskrev den som, selvom den ble beskrevet som den beste i sin "sjanger", en relatvit smal sjanger som kanskje har sitt opphav i filmen "Alligator" fra 1980, en av mange filmer som surfet på suksessen til "Jaws". Men skepsisen forsvant fort, dette var en stor, positiv overraskelse! Nå skal jeg ut og leie Wolf Creek, som jeg har vært altfor skeptisk til å se tidligere.

DVD'en kommer desverre uten noe nevneverdig ekstramateriale, foruten tre trailere for andre aktuelle skrekkfilmer fra samme selskap, men kjøper du sone 1 utgaven får du visst en god "making of"-dokumentar. Verdt å vite for oss som ikke nøyer oss med noe annet enn de beste utgivelsene.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse