Annonse

Filminfo og video

Lone Rider

Lone Rider

Karakter

3 
Familien Hattaway eier en liten butikk som forsørger hustanden. Da Bobby ønsker å hjelpe til med å drive butikken finner han ut at hans far har lånt penger hos Bobbys tidligere barndomsvenn Stu Croker, som nå har blitt en grådig og foræderisk mann. Bobby merker fort at Stu eier så og si hele byen, både land om mennesker. Da hans far blir brutalt myrdet setter Bobby ut på en blodig jakt etter hevn.

Lone Rider er en film som byr på flere sider av seg selv. På den ene siden har du den harde ytre kjerne, som består av drap, hat og hevn. På den andre sida finner man en kjærlighetshistorie litt utenom det vanlige. Bobbys barndomskjæreste har giftet seg med Stu Crocker, noe som fører til en intern maktkamp mellom de to herrene. Dette er ting man har sett før, men ikke helt på denne måten. Bobby har nemmelig en annen flamme han brenner for. Skuespillet portreteres på en lettfattelig måte, og det er rett og slett enkelt å føle seg komfertabel med den enkle framstillinga av visse situasjoner. Det er nok enkelte scener som kunne ha vært klipt bort, og heller erstattet med litt flere tøffe monologer, for ikke å snakke om en skikkelig western slåsskamp.

Filmen har helt klart sine høydepunkter. Desverre er ikke disse noe jeg er helt fortrolig med. Jeg sitter igjen med en følelse av at Bobby kunne ha vist enda mer sinne over for sin motstander. Rollefigurene i seg selv gjør at man lett føler med dem, og det er kanskje nettopp dette som gjør at jeg synes litt synd i Bobby som ikke klarer å overbevise meg gjennom hele filmen. Likevell har skuespillerene gjort hjemmeleksa si når det kommer til rolletolking og manuset passer bra til nesten alle karakterene.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse