Annonse

Filminfo og video

Botched

Botched

Karakter

3 
Tjuvraden Ritchie er faktisk meget rutinert innenfor sitt arbeidsområde. Raskt inn og raskt ut, alltid med byttet mellom hendene. Ofrene aner sjelden noe som helst og spor er noe han aldri levner. Men når Ritchie etter et stilistisk diamantkupp blir kjørt på og mister diamantene går Ritchie inn en ny periode i livet sitt hvor uflaks er noe han vil bli sterkt preget av.
Lettere irritert over at diamantene ble borte beordrer hans sjef han til Russland, nærmere bestemt Moskva. Stillingsinstruksen er enkel: kom deg til Moskva, finn den største bygningen i byen, kom deg til toppen av den og rapp med deg et meget verdifullt kors. Alt går etter planen, helt til korset er i boks og Ritchie og hans kompanjonger skal ut. Heisen stoppes og før de vet ordet av det er de fanget i en etasje sammen med etterkommerne til Ivan Den Grusomme. Ideen med å ta gisler viser seg å være ganske så god den, helt frem til Ivan sine etterkommere tyr til halshugging, tarmslynging, tortur og andre lite hyggelige drapsmetoder. Det er ikke bare bare å være en innbruddstyv i Moskva!

Botched er et forholdsvis interessant prosjekt. Ikke bare er dette debutfilmen til regissør Kit Ryan og manusforfatter Eamon Friel, men filmen tilhører også en sjanger hvor balansegang er alfa omega. Her snakker vi faktisk om en horrorkomedie, en sjanger hvor mange filmer har en lei tendens til å slite såpass med balansegangen at de ender enten opp som en komedie eller en light utgave av en dedikert horrorfilm. Botched på sin side klarer faktisk denne balanseringen uten de store problemene. Utrolig nok.

For Botched er en b-film med et lite budsjett, den byr på en lang rekke ukjente skuespillere fra bunnhyllen og i sentrum finner vi selveste Stephen Dorff som en gang ble spådd en lysende karriere som dessverre falt i grus. Mannen har en lang rekke mindre gode filmer på samvittigheten samtidig som han en gang i blant klinker til med virkelig gode rolleprestasjoner. Hans rolle som den uheldige tjuvraden Ritchie i Botched plasserer seg greit midt på treet. Mannen har en viss kulhet som passer meget godt inn i Botched som hvor kulhet er en vesentlig faktor.

Historien er ikke så mye å skryte av, for å være ærlig er historien sånn passelig gjennomført toskete men desto gledeligere er det at den er overraskende godt gjennomført til tross for sin høye toske-faktor. Det pøses på med nærmest barnslige scener, her får vi servert nok av rullende hoder og rotter som liker disse, tarmer i massevis og et rollegalleri som spenner seg fra den småkule Dorff til en snodig utgave av Ivan Den Grusomme. Alt blir tatt helt til det ytterste. Det å påstå at denne filmen er direkte bra ville nok være en aldri så liten overdrivelse, men det skal vanskelig la seg gjøre å ikke smile godt og la latteren trille når denne filmen tar helt av. Det er rett og slett barnslig enkel moro for voksne.

Lyd
Som seg hør og bør på en dvdutgave av en ukjent b-film byr Warner Brothers på det sedvanlige Dolby Digital 5.1 lydsporet. Dessverre er det fint lite utenom introen som er av det imponerende slaget. Lydsporet er akkurat passelig balansert nok til å fungere, det finnes ei heller noen sjenerende feil i dette.

Bilde
Overraskende nok er bildekvaliteten på denne utgivelsen faktisk langt mer imponerende enn lydsporet. Ikke bare er det minimalt med bildestøy, men det er også meget klart og tydelige selv i de mørkere scenene av filmen. Til å være en såpass liten produksjon ble jeg litt imponert over den dynamikken som faktisk befant seg i filmens fargespill.

Ekstramaterialet
Hva er det for noe? Her finner vi faktisk ingenting what so ever. Ikke så mye som en skarvet trailer! Dette blir for dårlig selv på en b-film som dette. Med tanke på hvor crazy og løssluppen denne filmen er til tider kunne jeg virkelig ha ønsket meg et intervju med flere av de sentrale skuespillerne.

Konklusjonen
Botched vil aldri fremstå som en klassiker, den stiller i en klasse hvor Evil Dead er selve referansen og den kommer aldri Evil Dead opp til leggene. Men til tross for sitt utpregede b-film konsept, de overdrevene rollefigurene og det sprikende manuset er Botched en liten affære som tar det hele så langt at man skal være rimelig seriøs av seg for å ikke få seg en god latter i ny og ned.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse