Annonse

Filminfo og video

Lassie Come Home

Lassie Come Home

Karakter

2 
Lassie er vel mer eller mindre kjent for oss alle, denne hunden som er utrolig smart og klarer det meste på egenhånd, filmatisert utallige ganger både som film og på TV. I 1943 kom den aller første filmen kalt Lassie Come Home.

Familien Carraclough er fattige, faren sliter med å få jobb og de har ikke pengene som trengs til å få endene til å møtes. Faren og moren bestemmer derfor at sønnens hund Lassie skal selges til en rik hertug. Hverken Lassie eller Joe er særlig enige om dette, og Lassie mistrives så at han gang på gang rømmer. Etter hvert klarer hertugen å få med Lassie til Skottland, men Lassie klarer igjen å komme seg unna og begynner ferden tilbake til England.

Jeg skal være såpass ærlig innrømme at Lassie-filmer og serier er ikke helt min type underholdning. Kan ikke sette fingeren på hva det er, men jeg har ikke helt klart å få meg til å like det.

Lassie Come Home er egentlig ingen unntak, og å se en film hvor man følger en hun på dens ferd gjennom Storbritannia var ikke det mest spennende. Men noe sier meg at jeg ikke er målgruppen for denne type film, og filmen falt mer i smak hos min datter enn den gjorde for meg.

Det jeg derimot likte godt med dennne filmen er at de lot Lassie være en hund, ikke en artist. Triksene Lassie kunne er helt vanlige for hunder, og man får ikke servert en hund som kjører biler, leser aviser og alt slik. Lassie er bare en helt vanlig hund som har hjemlengsel, dog hennes retningssans er kanskje litt for bra til tider.

For å konkludere må jeg innrømme at jeg har problemer med å anbefale denne filmen videre, fordi jeg finner den ikke interessant nok... for meg. Skulle du derimot ha barn i skolealderen kan denne allikevel være en film du kan vise frem.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse