Annonse

Filminfo og video

Courage of Lassie

Courage of Lassie

Karakter

2 
Tre år etter at Elisabeth Taylor spilte inn den første Lassie-filmen er hun her tilbake med en film nummer to om Lassie. Eller er hun egentlig det?

Selv om tittelen skulle tilsi det blir faktisk ikke Lassie nevnt en eneste gang, i stedet møter vi hunden Bill som blir etterlatt på en øde øy. Her blir han funnet av Kathie som tar henne med hjem og oppdrar han til å bli en flott gjeterhund. Men en dag blir Bill påkjørt, og da de ikke finner noen bånd på henne blir han gitt videre til militæret, og blir deretter sendt ut i andre verdenskrig.

Skal jeg være helt ærlig kan jeg ikke fatte og begripe hvorfor en film heter Courage of Lassie, når Lassie ikke er nevnt med et eneste ord i hele filmen. Etter å ha sett filmen kan en jo delvis skjønne at hunden i denne filmen, Bill, har Lassies mot og det er vel dette de velger å spille på. Noe sier meg at siden Lassie er ganske kjent, selger denne tittelen bedre enn Courage of Bill.

Jeg må nok innrømme at denne filmen er ganske lik Lassie Come Home når det gjelder spenning og interesse. Ikke en gang krigsscenene klarer å engasjere meg noe særlig, og de blir altfor platte og kjedelige. Filmens klimaks er heller ikke særlig imponerende, og det blir rett og slett litt for kjedelig hele greien.

Men igjen er nok dette en film som ikke passer meg særlig bra, og igjen endte det opp med at min datter var mer engasjert i filmen enn det jeg var. Det er jo selvsagt interessant å se på gamle klassikere, noe som var grunnen til at jeg satte den på i første omgang. Men det hjalp dessverre ikke for mye, og sluttresultatet endte opp med å være ganske skuffende.

Bra for de yngre, ikke så bra for oss eldre
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse