Annonse

Filminfo og video

Skjnnhetens Linje

Skjønnhetens Linje

Karakter

3 
Filmen, eller rettere sagt TV-serien (opprinnelig var dette en TV-serie fordelt på tre episoder), går over en periode av fire år. Vi får først møte den homoseksuelle studenten Nick da han flytter inn hos familien Fedden. Gerald Fedden er en mann som forsøker å komme inn i det britiske parlamentet under selveste Margareth Thatcher. Tre år senere bor Nick der fremdeles, men noen av hans venner har fått AIDS og blir borte. Det siste året blir det verste, hvor man virkelig får oppleve homofobien, klasseforskjellene og presset man kan oppleve.

Skjønnhetens Linje er basert på den kritikerroste boken skrevet av Alan Hollinghurst. Jeg har ikke lest boka, og kan derfor ikke sammenligne den med denne. Men filmen bruker tiden godt på å forklare situasjonen til Nick, og hvordan det er å være homoseksuell på denne tiden. Filmen (og boka) er satt til perioden mellom 1983 og 1987, og situasjonen var tøffere da enn den er nå.

Alt er bra for Nick i begynnelsen, men etter hvert kommer prøvelsene og det ser ut til at de til tider dessverre prøver å gjøre det så vanskelig som mulig for Nick og det stopper omtrent ikke før filmen er ferdig. Dette gjør det til tider litt vanskelig å følge med dessverre, og for meg blir mye av informasjonen vi blir levert til tider litt tørr.

Heldigvis klarer regissør Saul Dibb å dra maksimalt ut av sine skuespillere, og de klarer alle å levere en flott presentasjon av åtti-tallet. Dan Stevens har fått rollen som Nick og hans rolletolkning er av de bedre i serien. Han klarer å være rolig og behersket, og er veldig reliabel som en Nick med diverse problemer (og nytelser).

Skjønnhetens Linje er nok en ganske sterk film for mange, med ganske detaljerte scener til tider. For meg ender den ikke opp bedre enn midt på treet, og kan sees på en film som kan være verdt å se, men hvor man egentlig ikke går glipp av noe særlig ved ikke å se.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse