Annonse

Filminfo og video

Frankenstein

Frankenstein

Karakter

3 
Hvordan tror du Frankenstein ville vært hvis Mary Shelley hadde levd på vår tid og skrevet boken nå. Regissør og manusforfatter Jed Mercurio har forsøkt å finne ut dette. Dr. Victor Frankenstein har blitt Dr. Victoria Frankenstein, en bioingeniør som jobber med stamcelleforskning. Hun har utviklet en metode for å dyrke frem organer som hjerte og lunger. Men da hennes sønn William dør, tar overmotet over og hun introduserer sønnens blod i tanken.

Når dette blir gjort settes det i gang en prosess som skaper et monster, og Dr. Victoria Frankenstein skjønner at det hun har gjort er veldig galt. Hun ber universitetes ledere om å stoppe forsøket og ødelegge alle bevis, men lederne ser annerledes på det og velger å fortsette. Ikke før monsteret er ute skjønner de at de har gjort noe feil.

Alle kjenner vi historien om Frankenstein og om det grufulle monsteret som blir skapt. De fleste filmer har også et skummelt monster, men her blir det bare helt feil. Monsteret ser nesten ut som et plastikkuhyre, og litt malformert plassering av diverse organer. De forsøker å få ham skummel, men jeg klarer bare ikke å bli skremt av ham.

Historien i denne filmen er helt grei forsåvidt, den forsøker å utnytte nytidens medisinske utvinninger maksimalt, og selvfølgelig dra den litt for langt noen ganger, men det må man bare forvente av en slik type film.

Skuespillerne er heldigvis ganske godt forberedt for rollene sine, og alle klarer å levere mer eller mindre godkjente prestasjoner. Som Victoria Frankenstein møter vi Helen McCrory, som kanskje kan sies å gjøre den beste rollen. Hun klarer å dra fram det beste fra både morsrollen og professoren.

Uten å ha sett en av de over femti andre filmene av Frankenstein, vil jeg allikevel nesten garantere at en av de er bedre enn hva du får servert her. Filmen er helt grei som noe til å få tiden til å gå, men ikke særlig mer enn det.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse