Annonse

Filminfo og video

Fred Claus

Fred Claus

Karakter

4 
Hvis julenissen hadde hatt en bror, hvordan ville denne ha reagert på sin egen brors suksess og popularitet? Dette er hva filmen Fred Claus handler om. Fred er storebroren til Nicholas, som etter hvert blir Sankt Nicholas eller Santa Claus som vi etter hvert kjenner han som.

Og der Nicholas lykkes feiler Fred, og Fred begynner å mislike familien sin så mye at han kutter all kontakt. Men når problemene begynner å tårne seg opp må Fred legge alle tvister bak seg og kontakte sin bror for hjelp. Dessverre for Fred krever Nicholas at broren skal jobbe for hjelpen, noe Fred ikke er helt fornøyd med.

Filmen er forsåvidt original i sin historie, vi har aldri før fått hilse på julenissens bror, og måten han blir presentert på i denne filmen er nesten slik man kan forvente en bror vil oppføre seg når man har en populær bror som det der.

Som Nicholas og Fred møter vi henholdsvis Paul Giamatti og Vince Vaughn, og disse to er en perfekt motvekt til hverandre der de portretterer sine typiske roller. Giamatti er rolig, litt innebesluttet og nervøs, Vaughn er utagerende, masete og frempå. Dessverre har Vaughn en tendens til å bli litt for masete, og i en slik film som dette syntes ikke jeg det passer så veldig bra inn dessverre. Giamatti derimot gjør rollen sin mye bedre, og viser hvor godt han kan spille slike innebesluttete roller.

Regissør David Dobkin har fått med seg sterke navn i filmen. John Michael Higgins spiller rollen som Willie, sjefsalven, og som Freds på-og-av-kjæreste treffer vi Rachel Weisz. Kathy Bates portretterer Mother Claus, Elizabeth Banks er Charlene, jenta med oversikt over det meste. Filmens skurk spilles av ingen ringere enn Kevin Spacey. Spacey spiller Clyde Northcut, en rasjonaliseringsekspert som er kommet til Nordpolen for å se hvordan de kan få ned kostnadene, hans mål er å kutte ut julen helt.

Spacey er uten tvil en av de sterkeste i filmen, han klarer å spille Northcut akkurat kynisk nok til at man misliker ham i begynnelsen av filmen, men ikke så mye at man ikke klarer å ha sympati med ham mot slutten.

Fred Claus kan man vel egentlig si er en helt typisk julefilm. Du forventer ikke så mye av en slik film, bare det glade julebudskap og sånn sett leverer Fred Claus. Ikke forvent en dypere film med et altfor sterkt budskap, men en film du kan se sammen med familien når julestriden nærmer seg.

Bilde
Filmen blir levert i 1080p HD med bildeforhold 2.4:1. Det man legger mest merke til i denne filmen er de klare fargene som blir brukt. Dette er jo tross alt en julefilm, og da dreier mye seg om sterke klare farger, og selvsagt går grønn og rød mye igjen. Kvaliteten på bildet er veldig bra, og man merker ikke mye av gråtonene.

Lyd
Her blir vi servert en vanlig 5.1 Dolby Digital, men dette er jo heller ikke filmen som krever for mye lyd heller. Det er ikke denne du setter på full guffe, men lar den heller stå på i vanlig styrke. Lyden får godkjent, men ikke mer enn det.

Ekstramateriale
Det følger faktisk med en del ekstramateriale, og for de som følger med på det er jo det flott. Blant annet har de lagt med over 25 minutter med slettede scener, så får den som ikke fikk nok av filmen, har du alltids mulighet til å se mer. Du får også tre korte dokumentarer, to hvor man intervjuer skuespillerne og en hvor skuespillerne trer inn i rollene sine og blir intervjuet som den de portretterer. Til slutt er det også med Vince and Paul's Fireside Chats, hvor Vince Vaughn og Paul Giamatti sitter og intervjuer hverandre.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse