Annonse

Filminfo og video

En Vampyrs Bekjennelser

En Vampyrs Bekjennelser

Karakter

5 
Da En Vampyrs Bekjennelser hadde premiere i november 1994 skulle den vise seg å bli en stor suksess og skulle sammen med Lidenskapens Pris vise seg å være Brad Pitts vei til stjernestatus. I 2003 fikk vi filmen på DVD, og nå fem år senere er den klar på Blu-Ray.

Her møter vi vampyren Louis som er interessert i å fortelle sin historie, og for en historie det er. Louis var som deg og meg helt til han møtte Lestat. Lestat ønsket en livsledsager og blinket seg ut Louis. Louis får muligheten til å velge om han ønsker det evige liv, og takker ja. Men tohundre år senere begynner han å angre på sin udødelighet.

En Vampyrs Bekjennelser er en meget sterk film, og jeg vil tro den er en av de bedre filmene om dette emnet. Flotte skuespillerprestasjoner av både Tom Cruise og Brad Pitt gjør at filmen blir en fornøyelse å se på. Pitt klarer på en sterk måte få frem Louis' tragedie, hans sårbarhet og ulykke, og man sitter tilbake med tanken om at et evig liv ikke er bare bare.

På den andre siden har vi Tom Cruise og hans gale Lestat. Cruise klarer å være skremmende uten å skummel, hans væremåte og uttrykk er nok til å skremme vettet av mange. Men filmens beste prestasjon går til en yngre Kirsten Dunst. I en alder av 12 år klarer Dunst å vise modenhet til å spille ut selv de eldre kvinnene.

Historiemessig er også En Vampyrs Bekjennelser en god film, Anne Rices bøker er velskrevet, men måtte vente nesten femten år før den ble filmatisert. Rice har selv skrevet manuset, og hun har klart å få med seg de viktigste elementene i filmen. Neil Jordan har også god kontroll på regien, og klarer å dra maksimalt ut av sine skuespillere.

Bilde
Filmen blir levert i 1080p med bildeforhold 1.85:1. Med tanke på at filmen er fra 1994 kan man ikke forvente at bildekvaliteten er av de beste, og bildet gir ikke for mye heller. Heldigvis slipper man at bildet er kornete, og gråtonene holder seg godt gjennom hele filmen.

Lyd
Her blir vi servert Dolby Digital 5.1, og lyden er ren og fin gjennom hele filmen. En film som dette krever ikke for mye av systemet, da mesteparten av handlingen går ut på snakking og ikke action.

Ekstramateriale
Det er ikke med all verden av ekstramateriale på denne filmen, men det er ikke for overraskende. Det var ikke før DVD'ens inntog at ekstramaterialene tok av. Det eneste som er med her er et kommentatorspor av regissør Neil Jordan, samt en dokumentar kalt "In the shadow of the Vampire". I denne dokumentaren får vi et nyere intervju med Anne Rice, Neil Jordan, Antonio Banderas og Kirsten Dunst, samt intervju fra 1994 med Tom Cruise og Brad Pitt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse