Annonse

Filminfo og video

Blackout

Blackout

Karakter

2 
Filmer kan foregå på veldig merkelige plasser, og vi har sett mye rart. Men en film hvor hele handlinga er lagt i en heis, har vi ikke sett før? Det nærmeste vi kommer at hele handlinga er i en heis, må være i filmen Phone Booth, hvor hele handlinga foregår i en telefonkiosk. Phone Booth var en film med Colin Farrell, Kiefer Sutherland og Katie Holmes, som nok overrasket en god del filmseere. Det er ikke ofte at en hel film har handlinga på ett så lite område, men likevel er veldig god. Kommer Blackout opp på det samme nivået som Phone Booth?

Handlinga i Blackout foregår som sagt i en heis. Tre veldig ulike personligheter, med tre ulike bakgrunnshistorier, er på vei oppover i etasjene og aner ingen fare. Plutselig stopper heisen, og det er ingen hjelp å få. Hvordan skal disse to mennene og denne kvinnen komme seg ut av denne knipa? Og er egentlig personene i heisen dem de gir seg ut for å være? Som coveret sier: ”Tre fremmede. En morder. Ingen vei ut.”

Denne filmen har helt grei bildekvalitet, men spesialeffektene er ikke så spesielle som de burde ha vært. Du ser ganske greit at det er dataanimert for å si det slik. Av lyd finner vi bare Dolby Digital Stereo, og ingen 5.1. Av ekstramateriale finner du bare noen få trailere, og det er vel ikke noe å skryte av.

På rollelisten finner vi Amber Tamblyn (The Ring, The Grudge 2) Aidan Gillen (The Wire) og den mer ukjente Armie Hammer. Som dere kanskje har forstått, så er det disse tre som blir innesperra i heisen i filmen. Alle tre leverer bra skuespill, og det er lite å klage på der. Filmen bygger på ett klaustrofobisk skrekkscenario, men til tross for gode skuespillere, så blir filmen aldri særlig skummel eller intens. Denne filmen ender opp som en dårlig film om tre mennesker med sine mørke forhistorier i en heis, uten å skremme publikum altfor mye.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse