Annonse

Filminfo og video

Raw Feed: Otis

Otis er en tykk nerd i førtiåra uten dame og som drømmer om den perfekte daten på skoleavslutningen. Men en kidnappet date lar seg sjelden gå frivillig med på Otis' spill. Når Riley Lawson blir det siste offeret, nekter familien å sitte stille og vente på at FBI skal forsøke å oppklare saken. De tar loven i egne hender, men deres mistillit til rettssystemet setter snart ting på hodet.

Horror komedier er til enhver tid en rusletur på en nesten usynlig linje. Du skal ivareta det skremmende samtidig som du skal være morsom. Det er langt mellom slike filmer som faktisk er gode, men Otis gjør et hederlig forsøk på å leve opp til båsen den hører hjemme i. Den lever opp til forventningene i den forstand at dette blir som det stort sett blir, ikke skremmende og ikke spesielt morsomt. Det faktumet at den ble sluppet direkte på DVD uten å ha vært innom kinomarkedet, sier vel sitt. Dette er lavbudsjett og mer lavmål en «høymål». Man skal vel også få kunne si at Otis står lenger opp på rangstigen enn mange andre horror komedier og konseptet er spennende. Du blir sittende med et ønske om at dette hadde vært en god film.

Det som heller klinger i horisonten når du ser denne filmen er poenget med hevn og mistillit til rettssystemet kan føre til. Selv om en dom ofte kan føles urettferdig, umoralsk og forkastelig fra offerets side, må vi uansett ha tillit til rettssystemet. Uten denne funksjonen vil veien mot lynsjing og henging på torvet hver lørdag ikke være langt unna. Når en folkemasse skal ta eget ansvar, hvordan vet vi da at rett person er «dømt», når selv en rettssal med jury, dommer og anklager kan ta feil? Vil DU ha på din samvittighet at du dømte feil mann til galgen? Hvis det finnes noe i grumset av denne filmen så er det dette som ligger og lurer.

Er du usikker på om du skal se den eller ikke så kan man jo godt gi seg utpå glattisen og se den. Kevin Pollak og Jere Burns er de mest erfarne på settet men det gjør dessverre ikke filmen noe voldsomt bedre av den grunn. Dette er den andre filmen Tony Krantz har regissert, etter å ha sittet i Produsent rollen de siste ti åra og være med på å produsere en rekke serier og tv programmer. En formidabel innsats på den fronten, men regi er et helt annet univers. Har du ikke romstøvlene på, er det fort gjort å sveve avsted og miste oversikten.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse