Annonse

Filminfo og video

Female Agents

Om du leter etter en film og har lyst å se en som handler om andre verdenskrig, så har du mer enn nok å velge mellom. De fleste filmene har en ting til felles, det er menn som har hovedrollene og er heltene, mens kvinnene holder seg i bakgrunnen. Female Agents prøver seg på noe nytt og uvanlig. Dette er nemlig en krigfilm hvor kvinnene har hovedrollene, og er heltene.

Filmen handler om Louise, en kvinnelig agent, som jobber for britiske Special Operations Executive. Hun har blitt trent for å utføre snikmord og spionasje, og får i denne filmen sitt livs viktigeste oppdrag. Hun, og fire andre kvinner, skal nemlig en snartur til Frankrike (som var på den tiden var okkupert av Tyskland). Deres oppdrag er å infiltrere Gestapo, redde en britisk geolog og drepe mannen som står i veien for å kunne utføre andre verdenskrigs mest hemmelig og avgjørende operasjon: D-dagen.

Hovedpersonen Louise er spilt av Sophie Marceau. Med seg på det farlige oppdraget har hun Julie Depardieu, Marie Gillain, Déborah François og Maya Sansa. I rollen som motstanderen og målet deres SS Colonel Heindrich, finner vi Moritz Bleibtreu. Denne filmen er opprinnelig fransk, og det egentlige navnet på den er Femmes de l'ombre, Les. Den inneholder både fransk, tysk og engelsk lyd, i formatene Dolby Digital 5.1 og Dolby Digital 2.0. Av ekstramateriale finner vi bare fem trailere.

Regissør Salomé og medforfatter Laurent Vachaud har skrevet et fantastisk bra manus, med lite fysisk kamp, men likevel mye spenning. Skuespillerne i filmen er også utrolig gode, og sammen med manuset danner de en svært bra film. Filmen er spennendes fra start, til slutt og du vil sannsynligvis kose deg mesteparten av filmen på 1 time og 52 minutter. For å konkludere; dette er en bra film, som de fleste vil like godt
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse