Annonse

Filminfo og video

Matrix Reloaded

Matrix Reloaded

Karakter

5 
Matrix skulle vise seg å være en enorm suksess, mye større enn noen hadde forventet. Filmen endte også slik at vi kunne forvente oss oppfølgere, og fire år senere skulle vi få Matrix Reloaded og Matrix Revolutions. Disse ble spilt inn sammen og lansert i en periode over et halvt år i 2003.

I Matrix Reloaded er Neo tilbake og hans jobb mot maskinene blir tøffere og hardere. Menneskets eneste gjenværende by Zion er på vei til å bli angrepet av en stor hærskare av maskiner. Samtidig prøver Morpheus og de andre gjenværende kapteinene på skipene å bli kvitt sitt største problem.

Jeg skal innrømme at jeg er en ekstremt stor fan av Matrix. Endelig en rolle som til og med Keanu Reeves kan mestre. Jeg gledet meg i fire år da jeg fikk vite at det skulle komme to filmer til og da jeg kom på kinoen ble jeg veldig skuffet. Faktisk ble jeg så skuffet at jeg ikke en gang orket å dra på kinoen for å se treeren. Men nå i etter kant har jeg forstått at jeg gjorde en stor feil.

For film nummer to er mer eller mindre et bindeledd mellom den første og den tredje filmen, uten en egentlig egen historie for seg selv. Dette førte til at jeg mistet litt av interessen for det, da man var vant til den første filmen. Og det skal jo også sies at noe av grunnen til hvorfor den første Matrix-filmen var så bra var på grunn av de fantastiske effektene som fulgte med. Når man da fikk toeren så var det litt for ofte slik at man følte man hadde sett det før, og da blir man jo litt skuffet også. Man forventer jo så mye mer av en oppfølger, og det er ikke lett å følge opp en slik film Matrix var, selv om Wachowski-brødrene har gjort sitt beste for å følge opp.

På skuespillersiden får vi ikke servert noe mer eller mindre vi fikk i den første filmen. Keanu Reeves er like kald og følelsesløs som i den første filmen (og mange andre av filmene hans), men heldigvis for Reeves passer det utrolig godt i disse filmene. Wachowski-brødrene har klart å utnytte dette maksimalt i alle tre filmene. Laurence Fishburne som spiller Morpheus har fått muligheten til å utspille litt mer på følelsesregisteret sitt og gjør en god jobb. Det samme kan sies om Agent Smith, spilt av Hugo Weaving. Smith har kommet seg løs som agent (og kan vel forsåvidt bare kalles Smith i denne filmen) og Weaving har mulighet til å la Smith være litt mindre "kald" og litt mer "menneskelig".

Bilde
Filmen har nå blitt lansert i Blu-Ray og bildet kommer 1080p med bildeforholdet 2.4:1. Filmen hadde ingen dårlig kvalitet da den kom på DVD, men man merker allikevel forskjell på Blu-Ray-disken. Bildet er klart, og med tanke på de mange mørke scenene i filmen, holder gråtonene seg veldig bra.

Lyd
Matrix Reloaded blir levert med to lydspor, Dolby TrueHD 5.1. og Dolby Digital 5.1. Lyden er til tider en ren nytelse, og man sitter midt i actionen.

Ekstramateriale
Filmen har fått en stor oppussing når det gjelder ekstramaterialene også. Flere smådokumentarer som forklarer mye bak filmen, samt flere intervjuer med skuespillere, produsenter og effektpersonell. Eneste jeg savner er intervju med Wachowski-brødrene. Disse fikk dessverre godkjent sitt kontraktspunkt om at de ikke skulle behøve å delta på noe slags aktiviteter i forhold til filmen, da de ville at filmen skulle tale for seg. De har sendt med en skriftlig introduksjon, men dette er ikke nok spør du meg.

Konklusjon
Matrix-trilogien er en film som anbefales å eie, også nå som den har kommet på Blu-Ray. Den tekniske kvaliteten har blitt forbedret til å passe HD og man får mer ekstramateriale. Hva er det ikke å like?
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse