Annonse
Legenden om Narnia - Prins Caspian

Karakter

4 
Prins Caspian er den andre filmen i Legenden om Narnia, og handlingen utspiller seg omtrent et år etter forrige gang. Og da mener vi selvfølgelig et år i vår tid. Peter, Susan, Edmund og Lucy er tilbake i England og lever sine liv der, mer frustrerte for hver dag som går uten at de kommer tilbake til Narnia. Men snart behøver de ikke å vente mer, for Susans horn kaller dem tilbake, noen er i nød.

Da de endelig kommer tilbake til Narnia innser de fire søsknene at tiden har gått mye fortere der, ett år i England tilsvarer flere tusen i Narnia. Alt har forandret seg, dyr har blitt ville og tidligere fiender har nå blitt venner mot en felles fiende, nemlig Telmarinerne. Prins Caspian er en telmariner som blir forsøkt drept av sin egen onkel. Dette fører han til Narnia og inn blant fiendene. Men Prins Caspian klarer etter hvert å overtale de andre at han er på deres side, og sammen med de gamle konger og dronninger tar de opp kampen.

Andrew Adamson gjorde en veldig god jobb med den første filmen, og var et klart valg til å gjenta dette med den andre filmen. Basert på sin suksess fra Løven, Heksa og Klesskapaet har Adamson fått større friheter, noe som viser seg i effektene som har blitt brukt. Denne filmen har mye av dette, men Adamson har heldigvis klart å holde det tilbake slik at det ikke tar overhånd.

Skuespillerne er med og drar filmen videre, og man merker fort at de fire søsknene, spilt av William Moseley, Anna Popplewell, Skandar Keynes og Georgie Henley, har dratt med seg erfaringen fra første film og inn i denne. De har blitt mer sikre på seg selv og i samhandlingen med andre. Også Prins Caspian, spilt av Ben Barnes gjør en god rolle i filmen. Men den beste av alle må sies å være Sergio Castellitto, som har fått den utakknemlige oppgaven å portrettere filmens skurk, Kong Miraz (Caspians onkel).

Det er vanskelig å se denne filmen uten å sammenligne den med den første i serien. Og for å være helt ærlig syntes jeg ikke denne filmen klarer å nå opp til samme nivå som den første. Det behøver dermed ikke å si at dette er en dårlig film, for det er den absolutt ikke. Likte du Legenden om Narnia - Løven, Heksa og Klesskapet, kommer du helt sikkert til å like Legenden om Narnia - Prins Caspian.

Bilde
Vi fikk levert filmen i Blu-Ray og denne utgivelsen har bilde i 1080p med bildeforhold 2.40:1. Kvaliteten på bildet er egentlig som forventet, fargene er veldig klare og fine.

Lyd
Filmen blir levert med to lydspor, Dolby Digital 5.1 og DTS 7.1. Jeg fikk muligheten til å sjekke 5.1.-versjonen, og lyden er til tider veldig bra, spesielt under slosscener sitter man tilbake med full utnyttelse av systemet. Og som en liten fan av Harry Gregson-Williams hjelper musikken også på.

Ekstramateriale
Hele disken har med en hel ekstra disk med ekstramateriale, og her får de fleste nok å fråtse i. Blant materialet kan det nevnes slettede scener, intervjuer med skuespillere, visualiseringen av Narnia og mye mer.

Konklusjon
Blu-Ray-disken er et godt kjøp og for de med HD-TV er det mer eller mindre enn selvfølge at man går for denne varianten.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse