Annonse

Filminfo og video

The Omega Man

"The Omega Man" er basert på Richard Matheson's bok "I Am Legend", og er andre filmatisering av denne boken (første var "Last Man on Earth" fra 1964, med selveste Vincent Price i hovedrollen). Mange av dere har sikkert også fått med dere "I Am Legend" med Will Smith, som kom ifjor.

Der "Last Man on Earth" var så tro mot boken som overhodet mulig, og "I Am Legend" ikke hadde så mye med boken å gjøre i det hele tatt, fungerer "The Omega Man" som et slags bindeledd. Grunnelementene er beholdt, men den har tatt en del nye retninger som er meget interessante og underholdende, dog en smule utdatert.
F.eks. er Zombiene fra boken og de andre filmene er byttet ut med stormannsgale albinoer i sorte kapper og solbriller, fanatiske motstandere av vitenskapen som de mener var grunnen til at verden ble som den ble.
Jeg tror nok dette var alvorlig kult i 1971, men for dagens publikum (da regner jeg ikke med oss som har en svakhet for gamle skrekk\sc-fi\kultfilmer) blir nok dette feil med stor F.

Uansett, en alvorlig underholdende og kul film, men en svakhet for gamle filmer av dette slaget er nok en fordel. Har du lest boken er den også et must!
Sjekk samtidig ut "Last Man on Earth"!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse