Annonse

Filminfo og video

A Teacher's Crime

Claire er på mange måter selve definisjonen på en vellykket kvinne. Til tross for sin steinrike far og et meget attraktivt utseende har hun skapt seg en god karriere innenfor skolevesenet. Med sitt gode humør, måte hun lærer fra seg på og ikke minst måten hun tar seg av elevene på har hun blitt den best likte læreren på hele skolen.

Men når Claire begynner å engasjere seg for å hjelpe unggutten Jeremy Rander setter Claire i gang sitt eget livs største mareritt. Før hun vet ordet av det begynner det å dukke opp bilder av de to i situasjoner som kan lett kan feiltolkes og sammen med bildene kommer også kravet om $500 000; betal eller se bildene bli publisert i media. Desperat og skremt vender hun seg til den eneste personen hun stoler på, men stoler hun virkelig på rett person eller går hun rett i fella?

Lærere er nok den mest forhatte gruppen arbeidstakere blant dagens yngre; man husker jo selv hvordan man syntes at lærerne fremsto som en gjeng kjøtthuer med et ekstremt hat og torturbehov mot unger. Noen år etter dette stadiet kan vi vel alle være enige om at lærerne egentlig gjør en pokker så god jobb og at de så absolutt bør hedres for dette. Om det er nettopp dette denne filmen har hatt som mål aner jeg ikke, men i så fall har noe gått fullstendig på tverke. Historien er i utgangspunktet ikke så altfor gærn, vi har den medfølende lærerinnen som bare vil det beste for sine elever, men som opplever sitt livs mareritt som en direkte konsekvens av dette. Ved andre ord burde alt ha lagt til rette for en helt grei thriller. Men det hjelper så lite med et godt utgangspunkt når alt annet går på trynet.

Dialogen i denne smørja er ikke stort mer spennende enn å høre en tysker fortelle om dagens oppvask på tysk uten at man selv kan språket. Det finnes virkelig ikke flyt i dialogen og de stakkars skuespillerne som skal fremføre dette mølet virker fint lite engasjerte. I flere av scenene var det som å de leste replikkene fra en lapp for så å gjøre et forsøk på å spille rollen etter dette. Dog skal jeg ikke dra alle over en kam siden Ahley Jones i alle fall prøver så godt hun kan i hovedrollen, men resten av skuespillerne burde ha fått spilleforbud for lengst. Og bare sånn for å holde kvaliteten nede er det faktisk filmens skurk som kommer dårligst ut. Chris Mulkey skal være den kalde og beregnende skurken som skal fremkalle frysninger hos publikummet, personlig synes jeg faktisk at en kjent og pr-kåt kjendisstylist er en langt mer skremmende figur!

Det kan hende det er jeg som er for streng mot denne filmen, det kan hende at det er jeg som har blitt for kravstor og det kan godt hende at filmen ikke er så dårlig som jeg mener på ovenfor. Og ikke minst må jeg nok moderere meg en smule her; jeg har gitt et inntrykk av at denne filmen ikke er videre spennende eller skremmende, noe av det må jeg nok ta tilbake. For det er nemlig en ting som ganske så skremmende i denne filmen; den er lagt opp slik at svarene kommer noen minutter før spørsmålene blir stilt, og dette merkverdige fenomenet gjennomsyrer hele filmen.

Konklusjonen
A Teacher's Crime er filmen som med et godt utgangspunkt feiler på nær sagt alt og som på toppen av det hele presterer å stille spørsmålene etter at publikummet får servert svaret. Dette skaper en litt merkelig følelse for å si det mildt. For meg skal en thriller innebære at jeg blir nysgjerrig på svarene, jeg skal ikke sitte og lure på hva spørsmålet til dette svaret er! I mine øyne er dette rett og slett en særdeles dårlig film som USA's militære kanskje burde bruke fremfor rockemusikk når de skal torturere sine fanger. Metallica i flere dager i strekk kan jeg overleve, men å se denne filmen mer enn gang ville i alle fall fått meg til å fortelle alt jeg hadde visst!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse