Annonse
Vi starter denne listen med et lite knippe filmnyheter. De fleste finnes på både DVD og Blu-Ray, så her er det bare å finne ut hva mottaker har for fremviser. Blu-Ray ble kåret til årets julegave av elektronikkbransjen, så kansje du kan "slenge med" en ny spiller sammen med filmene?

Er du ikke på jakt etter filmer, men gjerne til kjøpe noe til den filminterreserte finner du noen boktips nederst i artikkelen.

En klassiker til far:
5201Cool Hand Luke
Skyldig i: manglende tilpasningsevne. Dom: straffarbeid. Paul Newman i en av sine mest populære roller, «Cool Hand Luke», einstøingen som ikke vil – eller ikke kan – tilpasse seg fengselets tyranniske regler. Sammenliknet med andre klassiske Newman-filmer er Luke en hustler uten drømmer om seier, Harper – privatdetektiven uten et moralsk kall eller Villsyringen Hud uten en far å trosse. «Gi en skuespiller et godt manus, så kan han flytte verden,» sa Newman, og kalte «Cool Hand Luke» et av de beste manusene han hadde lest på mange år. «Luke er en lukegyldig einstøing, men han kan ikke vinne over systemet som han håner.»

>> LES MER

Spenning til mor:
5203Female Agents
Louise har blitt trent til å utføre snikmord og spionasje av den brittiske underrettningstjenesten for et bestemt og kritisk oppdrag. I mørkets ly lander Sophie med fallskjerm i det okkuperte Frankrike. Hennes ordre er å infiltrere Gestapo og likvidere mannen som står i veien for å kunne utføre andre verdenskrigs meste hemmelige og avgjørende operasjon: D-dagen.

>> LES MER

Eventyrfilm til datteren:
5206Legenden om Narnia - Prins Caspian
Louise har blitt trent til å utføre snikmord og spionasje av den brittiske underrettningstjenesten for et bestemt og kritisk oppdrag. I mørkets ly lander Sophie med fallskjerm i det okkuperte Frankrike. Hennes ordre er å infiltrere Gestapo og likvidere mannen som står i veien for å kunne utføre andre verdenskrigs meste hemmelige og avgjørende operasjon: D-dagen.

>> LES MER

Action til sønnen:
5202The Dark Knight
I "Dark Knight", oppfølgeren til actionsuksessen "Batman Begins", høyner Batman innsatsen i krigen mot kriminalitet. Med hjelp av politiinspektør Jim Gordon og statsadvokat Harvey Dent begynner Batman å rive i filler de gjenværende kriminelle organisasjonene som skaper uhygge i byen. Partnerskapet er effektivt, men snart blir de ofre for et kaos utløst av en gryende kriminell mesterhjerne kjent for de livredde innbyggerne i Gotham som Jokeren.

>> LES MER

Koselig til den minste:
5207Wall-E
Oscarvinner og regissør Andrew Stanton (Oppdrag Nemo) og de oppfinnsomme historiefortellerne og tekniske geniene i Pixar Animation Studios (De utrolige, Biler og Rottatouille) tar kinopublikummet med til nye høyder. Til en galakse ikke så langt unna, til en ny dataanimert kosmisk komedie om en målbevisst robot som heter "WALL.E".

>> LES MER

Mimreserie til bestemor:
5205Livet med Larkins
I serien "Lived med Larkins" treffer vi Catherina Zeta-Jones og David Jason i rollene. Vi møter den uimotståelige joviale familien Larkin som bor på den grønne engelske landsbygden. Til og med den nye skatteoppkreveren, som er interessert i mor og far Larkins ubetalte skatter, glemmer sine forpliktelser i det øyeblikket han får øye på familiens eldste datter Mariette. Serien er basert på H.E. Bates' romaner.

>> LES MER

Mimreserie til bestefar:
5204How the West Was Won
Med mot, muskelkraft og konflikter: Slik ble Vesten vunnet. Med tre regissører, fem historier som griper inn i hverandre, noen av filmhistoriens mest legendariske actionscener og en imponerende samling skuespillertalenter: Slik ble How the West Was Won skapt. Henry Fonda, Gregory Peck, Debbie Reynolds, James Stewart og John Wayne er blant stjernenavnene i denne storslåtte fortellingen om en familie som gjennom flere generasjoner beveger seg vestover. Forflytningene markeres av en rekke uforglemmelige og spektakulære scener: en nervepirrende tur ned en rasende elv, en enorm bøffelflokk som tordner gjennom landskapet og en vill skuddveksling på et tog uten bremser. Takket være teknologiske nyvinninger kan du nå se denne tredoble Oscar®-vinneren i all sin nyrestaurerte prakt, uten «sømmer» mellom de tre bildedelene, og med øredøvende Dolby 5.1-lyd. Full fart vestover!"

>> LES MER

BØKER OM FILM

5209MAX MANUS - Film og virkelighet
Et innblikk i den virkelige historien bak filmen «Max Manus» og hvordan den er blitt overført til film. Boken er illustrert med bilder fra filmen og historiske bilder. Flere av de private bildene av krigshelten er aldri tidligere vist på trykk.

Vi får se hvorfor det tok 63 år før denne utrolige historien ble filmatisert og hvilke dramaturgiske grep som er gjort for å tilpasse historien til film­mediet. Boken er et samarbeidsprosjekt med Filmkameratene AS som står bak «Norges mest ambisiøse filmprosjekt», historien om motstandsmannen Max Manus (1914-1996) – et spennende drama som veksler mellom nære følelser og actionfylt krigsdrama. Filmen har premiere 19. desember.

>> LES MER

5208Lange Flate Ballær - En bakombok
Ca 260.000 så Lange Flate Ballær I på kino. Nesten 300.000 har sett Lange Flate Ballær II. Og i tillegg har DVDene solgt nesten 350.000 eksemplarer. Hele Norge har trykket ‚kællane‘ til sitt bryst, og her forteller de historien om hvordan de har opplevde Lange Flate Ballær-eventyret. I tillegg er boken full av foto og illustrasjoner, tidlige konsepttegninger, tidlige versjoner av manus, storyboards og selvfølgelig rikelig med bilder av “kællane”. Den gir også innsikt i hvilket enormt apparat som må til for å kunne stable en fi lm på beina. Her er det beskrivelseav tekniske løsninger og fremgangsmåter, paret med anekdoter fra innspillingen. Her er med andre ord både mye å lære og mye å hygge seg med.

>> LES MER

52101001 filmer du må se før du dør (2004)
Er du glad i film? Denne boken forteller deg alt du behøver å vite om må-se-filmene. Her får du presentert alt fra de filmene du skulle ha sett, til dem du kan se om igjen og om igjen. Boken tar for seg alle filmsjangere, fra drama til grøssere og science fiction. De informative og engasjerende anmeldelsene er skrevet av et team internasjonalt anerkjente filmkritikere. Du kan lese om hvorfor filmene fortjener en plass i boken, unnfangelsen og utviklingen av filmen, og de mest berømte eller minneverdige øyeblikkene. Utvalget er gjort etter historiske kriterier, samt etter vurdering av publikums- og kritikermottakelse. Den absolutte håndboken for alle filmelskere! Finn B. Larsen har oversatt boken.

>> LES MER

5211Which Lie Did I Tell? (2001)
Dette er oppfølgeren til boka «Adventures in the screen trade». Den er enda bedre enn den første, med egne kapitler om alt fra Goldmans faghemmeligheter om adapsjon, til tiden som "spedalsk" etter at han ga ut den første boka. Han har et eget kapittel med legendariske filmscener, fra filmer som Bergmans "Det syvende segl", "When Harry met Sally" og "Something about Mary". Han har et eget kapittel om hver av filmene han har skrevet siden han ga ut den forrige boka. I tillegg har han skrevet et halvferdig førsteutkast av et orginalt filmmanus, og sendt det til vennene sine som har vært "konsulenter" for ham.

>> LES MER
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse