Annonse

Filminfo og video

Constantine

Da filmen setter inn, fikk jeg et snev av Exorsisten for åpninga, eller del 2 kanskje rettere sagt, bar mye preg av den og det gikk greit. Keanu Reeves kler denne rollen fint og trilogien Matrix har nok hjulpen den fremtidige karrieren hans hva kule filmer angår. Keanu Reeves har egentlig aldri vært en skuespiller jeg har hatt sansen for (kun de gamle Bill And Ted filmene var kule nok) men etter Matrix fikk han et annet preg over seg som skuespiller. Mulig de personlige tragediene har satt sine spor i ham, men hva det enn er, jeg liker rollene han får i alle fall. Denne gangen spiller han en eksorsist av den litt heavy typen og da en utdriving ikke ser ut til å være av den "vanlige" sorten, så langt en utdriving kan omtales som vanlig, setter det utfor bakken i tankehjula og episodene er på full vei.

Noen ganger er det ikke lett å si ting uten å ødelegge litt for den som ikke har sett filmen, og jeg vil nødig dumpe en del av poengene i fanget på noen eller røpe noe, men skal man lage en dataanimert djevel eller ikke? Uansett hva som blir riktig for å skape en syk jævel fra undergrunnen, så funka denne så inni granskauen. Jeg vil ikke si mer, men jeg applauderte nesten der jeg satt i setet. (digga det så vilt). Og Hell kunne vel nesten sett ut slik som dette, og demonen funka og det hele. Så vidt jeg har funnet ut, har ikke Francis Lawrence regissert noen film før og denne var en pangstart. Kanskje ikke så dyp, dog emnet tatt i betraktning, men teoriene og ideene var gode nok.

John Constantine er basert på Hellblazer av Alan Moore (se artikkel i løpet av uka), så jeg vil vel regne med at mye av filmen kommer fra ham, selv om han ikke ville vedkjenne seg filmen (som nevnt, se senere artikkel). Og når du skal lage film om forholdet Gud/Lucifer... da går du på en smal linje, for det er fort gjort å falle over på den andre siden og lage en film som suger. Men dette sugde ikke. Dette var for meg fint balansert, noe raskt av og til, men i bunn og grunn en fin film. Den er verdt kinoen, verdt leiefilm og kjøpeDVD, verdt moroa og Peter Stormare, verdt motvekt og løsvekt og Keanu Reeves. Det hele kunne vært så mye verre, men ikke så mye bedre. Jeg kaster Las Vegas Terningene mine høyt i været, skriker på et godt tall og ned på bordet lander en fin-fin Femmer. Jeg synes det er greit nok. Se den og digg den.

Bilde
Filmen leveres med 1080p og ratio 2.35:1. Kvaliteten på bilde er veldig bra, selv de mørke scenene opprettholder en god standard og mørketonene er jevne over hele filmen. Filmen er bare tre år og kan ikke sies å slite noe med bildet.

Lyd
Lyden har fått en overhaling, og leveres med Dolby TrueHD 5.1. På det beste får man følelsen av å sitte midt i filmen. Har man et ordentlig anlegg er dette definitivt med på å øke filmopplevelsen.

Konklusjon
Mange filmer har nå begynt å komme på Blu-Ray, noen er et meget godt kjøp, andre kan man holde seg unna. Constantine er en type film hvor Blu-Ray-versjonen kan hjelpe på å øke filmopplevelsen, og anbefales som et godt kjøp.

Filmanmeldelse av Eddi B. Saxegaard
Teknisk anmeldelse av Anders Ruen
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse