Annonse

Filminfo og video

Little Britain - Live

Etter å ha vokst opp med engelsk humor a'la Monty Pyton og Benny Hill er det ingen hemmelighet at engelsk humor er noe som ligger mitt hjerte nær og når en bekjent viste meg ett par klipp fra serien Little Britain måtte jeg bare få tak i denne utgivelsen; disse komikerne virket jo sprøyte gærne. Og det er de til gangs!

Bak konseptet står de to herrene Matt Lucas og David Walliams, sammen har de skapt seg en liten egen verden bestående av mildt sagt spesielle karakterer. Vi blir introdusert Andy og tjukkasen Lou, de to transene Emily og Florence, den smågretne resepsjonisten Carol Beer, dudley og hans bigamistiske thai kone Ting Tong, hypnotisøren Kenny Craig, godseieren Ray McCooney, problembarnet Vicky Polard, homsa Des Kaye, de eldre fruene Judy & Maggie, idol deltageren Anne, tjukka Bubbles, den statsansatte Sir Norman Fry, den vanskelig kunden Mr Mann og den uheldige selgeren Roy, Linda Flint som har litt vell mye hår under arma, Dennis Waterman og slik fortsetter det. Lucas Og Walliams har skapt et relativt stort rollegalleri og de spiller så absolutt rollene sine til gangs. Her finnes det ei noen hemninger og ingenting er for alvorlig til å kunne køddes med.

Dette live showet åpner veldig sterkt og ved hjelp av spesielt homoseksualitet og fedme fyrer de løs fra første sekund. Latteren trillet og tårene meldte nesten sin ankomst, men etter rundt 20 minutter hadde latteren stilnet og tårene trukket i kamuflasjedrakt. Men publikummet ler av hele sitt hjerte. Jeg mer enn ante ett kulturkræsj av en viss størrelse. Dette er ikke Benny Hill eller Monty Python, dette er rett og slett Otto Jespersen på repeat i et "la oss kødde med homser og tjukkaser"-humør. Til tross for at vi får et stor antall sketsjer med forskjellige karakterer er grunnkonseptet det samme i hver eneste sketsj og på toppen av det hele pøses det på med humor a'la bæsj, piss og spy. Jeg tviler ikke for ett sekund på at jeg hadde kosa meg glugg ihjæl med dette showet om jeg var 13 år gammel, men det er jeg dessverre ikke.

Men alt er ikke helsvart med dette showet. For til tross for mangel på originalitet og variasjon klarer Walliams og Lucas å komme med et godt poeng i nesten hver eneste sketsj, man må bare lide seg igjennom en del tullball før man kommer dit. Og det er nesten verdt det. For når de to gutta endelig kommer med ekte gullkorn skal det mye til for å holde maska.

Det går en hårfin grense mellom humoristisk provokasjon og ren provokasjon, Little Britain tråkker glatt over denne grensen ved flere anledninger, og allikevel har publikummet i salen det rasende artig. Jeg tar nok ikke for mye i når jeg sier at dette showet er konstruert av engelskmenn for engelskmenn. Det samme resultatet hadde vi nok fått om vi sendte Raske Menn til England, kulturkræsjet er umulig å unngå! Allikevel kan Little Britain Live fort vise seg å være en grei sak å få med seg, den byr som nevnt på noen punchlines som vitner om genialitet og ekte humor.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse