Annonse
Den nye teknologien, som innebærer både Blu-Ray og DVD innhold på samme disk, vil trolig være med på å gjøre overgangen fra DVD enklere. Spesielt for de brukerne som fortsatt sverger til DVDen fremfor Blu-Ray.

Fordeler
Det er helt klare fordeler med denne løsningen. Nå vil du kunne kjøre den samme kopien i både vanlige DVD-spillere og Blu-Ray-spillere uten å måtte bekymre deg for kompabiliteten. Mekanismen bak de to formatene er basert på forskjellige bølgelengder. Blu-Ray bruker en blå laser som leser de ytterste lagene på platen, mens disken slipper igjennom DVDens røde laser som ligger på laget under.

Testet
Før løsningen blir lansert har produsenten gjort omfattende tester, og kan bekrefte at dere nye format et kompatibelt med 64 forskjellige DVD og Blu-Ray spillere så langt. Resultatene er også utmerket, og nesten 99 prosent av de testede spillerne klarte testen.

Dyrt?
Eneste nedturen må vel være at disse diskene trolig blir dyre. I følge MyDigitalLife vil en et sett med film på fire hybrid-disker trolig ligge på rundt 406 dollar.

Hybrid-diskene lanseres i februar 2009.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse