Annonse
Uten å utdype det nærmere har Disney og Walden Media bekreftet tirsdag at på grunn av økonomiske og logistikk-grunner kommer Disney til å trekke seg ut fra produksjonen og finansieringen av den neste Narnia-filmen.

Den tredje filmen i serien, basert på bøkene til C.S. Lewis, var i preproduksjon og innpillingen skulle starte denne våren slik at den kunne ha release i mai 2010. Utviklingen reiser tvil om deltagelsen til de allerede tilknyttede talentene. Michael Apted skulle regissere filmen etter manus skrevet av Steven Knight. Hovedrollene fra den andre filmen, "Prins Caspian", Ben Barnes, Georgie Henley, William Moseley og Anna Popplewell var planlagt å være med i den tredje filmen.

Walden håper på å finne en ny samarbeidspartner, og mest sansynlig vil dette bli Fox. Idag markedsfører og distribuerer flere produksjoner under navnet Fox Walden.

Et eventuelt partnerskap på en Narnia-film vil kreve en solid investering. "Caspian", som ble filmet i Tjekkia, Mexico og New Zealand, kostet 200 millioner dollar. Den første filmen, "The Lion, the Witch and the Wardrobe", ble hovedsakelig filmet på New Zealand og kostet rundt 180 millioner dollar.

Det er sjeldent at et studio trekker seg ut midtveis i en planlagt trilogi, men kalkyler viste at franchisen hadde en synkende trende. Den første filmen spilte inn 292 millioner dollar på hjemmebane og ytterligere 453 millioner dollar internasjonalt i 2005. I år har "Prince Caspian" spilt inn gode 141 millioner dollar i Nord-America og ytterligere 278 millioner dollar internasjonalt, noe som er langt under inntjeningen på den første filmen.

Når "Harry Potter"-serien toppet boksalget, for så å fylle kinosalene begynte studioene å snappe opp alt mulig av fantasy-manuser. Når "The Lord of The Rings" viste at det faktisk var mulig for voksne å sette pris på filmene også, og samtidig hadde en meget overbevisende inntjening, ble Hollywoods interresse for denne sjangeren mer intens.

Men desverre har ingen annen eventyrfilm vist seg å være en like stor suksess. Tidligere i år, Warners og New Line håpet at de kunne lansere en god franchise med "The Golden Compass", men filmatiseringen av Philip Pullman-trilogien stoppet av seg selv.

Filmen spilte inn 70 millioner dollar lokalt og co-produsentene nektet å gjøre film nummer to, til tross for at filmen spilte inn over 300 millioner dollar i resten av verden.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse