Annonse

Filminfo og video

Disaster Movie

Disaster Movie

Karakter

1 

Ikke gir de særlig god fortjeneste heller. Men produksjonsfirmaet Grosvenor Park Media mente tydeligvis dette var verdt å bruke pengene på, og ga Seltzer og Friedberg det de trengte.

Og for et makkverk det er vi blir servert, omtrent fra første sekund av filmen blir man vitne til hvordan resten av filmen vil bli. Forklaringen av filmens innhold kan gjøres veldig kort. Vi følger Will, som nettopp har slått opp med sin kjæreste. Men Will vil ha henne tilbake, og da kan ikke en gang superhelter, jordkatastrofer eller små jordekorn stå i veien.

Det fantes den gang parodi-filmer faktisk var morsomme, Mannen med den nakne pistol var det, og Hot Shots! er vel en av de bedre eksemplene på hvordan slike filmer skal lages. Etter Hot Shots 2 ble det litt stille på parodifronten, før Scary Movie igjen viste oss at det gikk an å lage morsomme parodier. Etter Scary Movie kom Seltzer og Friedberg med sine fanatiske forsøk, uten å lykkes i det hele tatt.

Dagens parodifilmer bruker, for meg, dårlige valg. Nå er det om å gjøre å parodiere hundrevis av filmer på kortest mulig tid, helst fem-seks av gangen også. Hvor man før parodierte en film i basis, og dro inn noen få i blant. Listen over filmer Disaster Movie parodierer er lengre enn Rune Rudbergs sexliste, og 90% av disse kunne vært unngått. Jeg er nesten sikker på at Aaron og Friedberg (som både skriver og regisserer filmene sine selv) sitter med en liste over de filmene som blir produsert dette året, og krysser av for hver film de bruker, bare for å være sikker på at alle er med.

Og resultater er hårreisende, filmen finnes ikke morsom, og av de hundre vitsene som blir kastet mot meg lo jeg kanskje av en eller to. Det blir bare så altfor mye av ”det gode”, at man rett og slett ikke kan le. Lurer på om produsentene lo noen gang.

Skuespillet i filmen er heller ikke av ypperste klasse, men hva kan man vel forvente seg i en slik type film? Mange av de kjente fjesene fra de siste års parodifilmer er med, blant annet Carmen Electra og Tony Cox, selv om rollen til begge disse er minimale i filmen.

Jeg skal være helt ærlig og innrømme at jeg hadde lyst til å se denne filmen, selv om jeg dypt inne visste at jeg ikke kom til å like den noe særlig. Men det er kanskje det produsentene tjener penger på, at selv om filmen er noe av det dårligste som er kommet ut av Hollywood i år (kan forresten nevne at denne filmen ligger på førsteplass på IMDBs Bottom 100-filmer når denne artikkelen ble skrevet, noe som tilsvarer at av alle titusenvis av filmer som ligger på IMDB så er denne dårligst), så vet de at mange allikevel drar for å se filmen, og pengene kommer inn.

Jeg kan selvfølgelig ikke nekte deg å se denne filmen, men jeg kan si til deg at det lønner seg nok å finne andre filmer å se i stedet, som Hot Shots!, Top Secret, Mannen Med den Nakne Pistol, og til og med Scary Movie (den første, ikke de som er regissert av Seltzer og Friedberg).

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse