Annonse

Filmen starter med at de fire bestevenninnene avslutter sitt første år på college. Den magiske jeansen som på mirakuløst vis passer dem alle og som hadde en svært sentral plass i den første filmen, blir overskygget av mer handling i oppfølgeren. Jentene tar fatt på sitt livs sommerferie, og jeansen blir med Bridget til Tyrkia på arkeologi leir, Carmen på sommerteater i Vermont, Lena på akt kurs på Rhode Island og Tibby som tar et stort steg i forhold til sin kjære Brian i New York. I likhet med i den første filmen har jentene jeansen i en uke før den sendes videre sammen med et brev.

Bridgets opphold i Tyrkia blir noe forkortet da hun leser gjennom gamle brev bestemoren har sendt henne. Hun bestemmer seg for å gjenoppta kontakten med bestemoren og bringe klarhet i flere forhold som ledet opp til at hennes mor begikk selvmord. Carmen er med til Vermont som scenearbeider, men blir av skuespilleren Ian lurt med på audition som leder til den kvinnelige hovedrollen i stykket ”Vintereventyret” av William Shakespeare. Hun oppdager skjulte talenter, en spirende romanse og at alt vennskap ikke er like sterkt. Tibby og Brians forhold har blitt seriøst, og med det tar de et stort steg og lærer med det at gummi ikke er holdbart i mange år.... ordet forsinket får dermed en helt ny betydning. Forholdet står overfor sin første krise, og Lenas lillesøster Effie er mer enn villig til å steppe inn som Brians nye kjæreste. Lena som i den første filmen traff den store kjærligheten (Kostas) på Santorini. Returnerer dit til sin bestefars begravelse for å finne ut at Kostas har giftet seg. Hun returnerer hjem, og melder seg på akt kurs for å videreutvikle sine kreative egenskaper. Utfordringen blir stor når det viser seg at aktmodellen er den kjekke og veldreide Leo. Det fører til en del romantikk, men Kostas er ikke glemt. Når han dukker opp med annulert ekteskap bak seg blir forvirringen total for Lena.

På sensommeren møtes jentene igjen for å oppsummere sommeren. Carmen har fått strålende kritikker i rollen som Perdita og har fått en lillebror. Bridget har funnet fred i forhold til fortiden og har forsonet seg med at det var ingenting hverken hun eller faren kunne gjort annerledes. Tibby blir sammen med Brian igjen. Effie blir så sint og skuffet over at Lena ikke automatisk tar hennes parti at hun tar den magiske jeansen med til Santorini der hun mister den. Dette fører til at Lena og de tre venninnene reiser til Santorini for å finne den. I likhet med den første filmen får vi se Santorini i all sin prakt nok en gang. Kameraet fanger opp det nydelige landskapet og arkitekturen som alle som har vært der umiddelbart kjenner seg igjen i, og på bluerayversjonen er det nesten som å være der. Bridget, Carmen og Tammi organiserer det slik at Lena og Kostas møtes ”tilfeldig”, og det er duket for mer romantikk, dersom Lena kan tilgi han.

Denne humørspredende oppfølgeren gir deg både latter og tårer, og er faktisk bedre enn originalen. Absolutt verd en plass i filmsamlingen

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse