Annonse

Filminfo og video

The Utopian Society

The Utopian Society

Karakter

3 

Etter å ha sett de første tyve minuttene av The Utopian Society var jeg klar med slakterkniven min, og var forberedt på å gi filmen dårligste karakter. Men etter hvert klarte filmen å dra seg opp litt.

Filmen tar for seg en gruppe studenter som har blitt satt sammen for å skrive en avhandling om The Utopian Society, som på norsk vil si noe sånt som det perfekte samfunnet. Gruppen er satt sammen av seks forskjellige personer med hvert sitt syn på livet. Problemene tårner seg selvfølgelig opp, mest fordi de har veldig store problemer med å arbeide sammen, og driver med alt annet enn hva de egentlig burde gjøre.

Som sagt innledningsvis så begynner denne filmen veldig dårlig, handlingen er uinteressant og platt. Det er tydelig at filmskaperne ønsker å innvie oss i livet til de seks hovedrollene før handlingen virkelig setter i gang, men de korte glimtene gjør ikke at man kommer så veldig tett innpå dem. Og all kranglingen gruppen imellom er heller ikke med på å skape en særlig interessant filmopplevelse for meg.

Men etter hvert så begynner filmen å ta seg opp litt, og den blir litt mer interessant enn hva man først hadde forestilt seg at den ville bli. Man får mer innblikk i de forskjellige personers følelser og samtalene blir mer dyptgående enn hva de var. Gruppen skiller seg litt mer ut, og tre par begynner å danne seg. Og det er her filmen har sine sterkeste sider, da disse tre parene får lov til å utfolde seg.

Gruppen av studenter er sammensatt av forholdsvise ukjente skuespillere. Mest kjent er kanskje svenske Malin Akerman, som fikk sitt gjennombrudd i Farrelly-brødrenes Heartbreak Kid. Men tross sin korte fartstid klarer alle seks å holde et godt nivå på skuespillet sitt. De klarer å få sympati for rollenes svakheter, og hjelper til å holde filmen oppe på det godkjente.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse