Annonse

Filminfo og video

NORD

Spillefilmen NORD, som for en uke siden åpnet Berlinfestivalens Panorama Special-seksjon, mottar i kveld den internasjonale filmkritikerorganisasjonens pris til beste film i Panorama-seksjonen.

NORD er også tildelt prisen Europa Cinema Label, delt med den franske filmen Welcome og begge fra Panorama-seksjonen. Filmene vil få støtte fra europeiske distributører knyttet til nettverket, og som har forpliktet seg til bidra til at vinnerfilmene vises i flere antall kopier, sterkere markedsføring og holdes lengre på kino, for å bidra til økt publikumsoppslutning.

NORD hadde norsk og internasjonal premiere fredag 6. februar.
Den fikk fra første øyeblikk en god mottagelse av festivalpublikummet i Berlin og strålende anmeldelser i bransjebladene Variety og Screen.
I løpet av 10 hektiske festivaldager har salgsagenten Memento solgt filmen for kinodistribusjon i Tyskland, Frankrike, Belgia, Nederland, Luxembourg, Hellas, Tyrkia, Portugal, Italia og Sveits.

Flere priser skal deles ut i Berlin i løpet av lørdag 14. februar, og NORD er fortsatt aktuell for blant annet publikumsprisen og debutantprisen på 50.000 euro.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse